ANAF impozitează şi darul de nuntă

casa-de-marcat-nunta-500x350-e1433334220908

Pentru evitarea evaziunii fiscale, statul român vine cu o nouă reglementare, cadourile băneşti date mirilor de către nuntaşi să fie impozitate, astfel încât statul să poată încasa impozitul de 16%.

Obligaţia mirilor este ca înainte de nuntă, cu 30 de zile, să meargă la ANAF şi săînchrieze o casă de marcat special concepută pentru cadourile băneşti. În cazul în care invitaţii nu au cash, se va achita şi cu un POS, care va fi achiziţionat tot de la ANAF.

Plata lăutarilor se va face cu chitanţă de mână, aceştia având obligaţia de a-şi declara veniturile “fără număr” din aceste activităţi socio-culturale, iar banii vor fi scăzuţi de la impozitare, fiind considerați sumă reinvestită.

Citiți și:  ANAF va face măcel printre români. Incep controalele! Alerta

Bacşişul ospătarilor va fi trecut separat pe casa de marcat deja închiriată de la ANAF. Poziţiile din casa de marcat vor fi speciale, după cum urmează:

  1. naşii
  2. socrii mari
  3. socrii mici
  4. cumnatul de mână
  5. domnişoara de onoare
  6. cavalerul de onoare
  7. verişori
  8. alte rude
  9. obligaţii
  10. prieteni

Raportul Z se va scoate imediat după ce s-a terminat nunta, iar în maxim 48 de ore va trebui să fie depus la sediile ANAF din ţară, cu tot cu casele de marcat şi POS pentru calcularea sumei ce va fi achitată statului.

Raportul X nu se va scoate de către cei care închiriază aceste echipamente, acesta va fi scos de către inspectorii ANAF.

Citiți și:  ANAF pregătește măcelul! Toți trebuie să plătească

Sursa defecti.ro

(N.R. acesta este un pamflet, bazat pe o ştire reală:

Din suma strânsă de nuntaşi ar urma să fie percepute următoarele taxe şi impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate şi 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este încă în stadiu de analiză.)

77 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU