ANAF impozitează şi darul de nuntă

casa-de-marcat-nunta-500x350-e1433334220908

Pentru evitarea evaziunii fiscale, statul român vine cu o nouă reglementare, cadourile băneşti date mirilor de către nuntaşi să fie impozitate, astfel încât statul să poată încasa impozitul de 16%.

Obligaţia mirilor este ca înainte de nuntă, cu 30 de zile, să meargă la ANAF şi săînchrieze o casă de marcat special concepută pentru cadourile băneşti. În cazul în care invitaţii nu au cash, se va achita şi cu un POS, care va fi achiziţionat tot de la ANAF.

Plata lăutarilor se va face cu chitanţă de mână, aceştia având obligaţia de a-şi declara veniturile “fără număr” din aceste activităţi socio-culturale, iar banii vor fi scăzuţi de la impozitare, fiind considerați sumă reinvestită.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Bacşişul ospătarilor va fi trecut separat pe casa de marcat deja închiriată de la ANAF. Poziţiile din casa de marcat vor fi speciale, după cum urmează:

 1. naşii
 2. socrii mari
 3. socrii mici
 4. cumnatul de mână
 5. domnişoara de onoare
 6. cavalerul de onoare
 7. verişori
 8. alte rude
 9. obligaţii
 10. prieteni

Raportul Z se va scoate imediat după ce s-a terminat nunta, iar în maxim 48 de ore va trebui să fie depus la sediile ANAF din ţară, cu tot cu casele de marcat şi POS pentru calcularea sumei ce va fi achitată statului.

Raportul X nu se va scoate de către cei care închiriază aceste echipamente, acesta va fi scos de către inspectorii ANAF.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Sursa defecti.ro

(N.R. acesta este un pamflet, bazat pe o ştire reală:

Din suma strânsă de nuntaşi ar urma să fie percepute următoarele taxe şi impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate şi 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este încă în stadiu de analiză.)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

 1. Mitica Nicora

  Zâu!!!? Cat de mult credeti c-o sa reziste oamenii pana va dau jos? Va jucati cu focul ca si aia cu privatizarea apei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.