ANAF, atac la buzunarele condamnaților definitiv

Şeful ANAF vrea să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanţe și anunță că pe 17 iunie, încep primele licitaţii pentru valorificarea unor terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei, într-un dosar a fostului director al Poştei, Dan Mihai Toader

Şeful ANAF, Lucian Heiuş a transmis, duminică, într-un comunicat oficial, că instituţia pe care o conduce îşi propune să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanţele de judecată. Astfel, pe 17 iunie, vor avea loc primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei. Aceste terenuri au fost sechestrate într-un dosar penal de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader.

„Pe lângã combaterea evaziunii fiscale şi creşterea gradului de colectare voluntarã, ANAF îşi propune şi sã recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de cãtre instanţe în dosarele penale. În acest sens, prin Serviciul sãu de executãri silite cazuri speciale, ANAF organizeazã, pe 17 iunie, primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei”, spune Lucian Heiuş.

Bunurile în cauză au fost sechestrate în baza unei decizii definitive pronunţate de instanţă, într-un dosar penal de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader.

Potrivit şefului ANAF, de la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reuşit sã recupereze aproximativ 60 de milioane de lei.

”Vom continua acţiunile pentru recuperarea acestor prejudicii stabilite de instanţele de judecată”, mai spune Lucian Heiuş.

Dosarul care îl lasă de condamnatul Toader fără terenuri

În octombrie 2015 CAB stabilea, definitiv, condamnarea fostului director al Poștei Române, Dan Mihai Toader, la opt ani și jumătate de închisoare cu executare.

Totodată instanța a stabilit atunci și menținerea tuturor sechestrelor aplicate în dosarul de mare corupție al acestuia.

În acelaşi dosar, Curtea de Apel a admis şi contestaţiile formulate de Emanoil Lepădatu, fost director executiv economic al Companiei Naţionale Poşta Română, Andrei Marinescu, fost director executiv dezvoltare strategică, şi Vasile Bărbuleţ, fost şef al Departamentului IT în CN Poşta Română, cărora li s-au redus de asemenea pedepsele, de la 10 ani şi şase luni, la 8 ani şi şase luni de închisoare.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.