ANAF anunță măcelul! Este complet interzis în România

ANAF anunță noi controale la sânge în ceea ce privește munca la negru. Acestea au început deja, sute de firme fiind verificate, dar amploarea acțiunilor de control va crește substanțial în perioada următoare. Președintele Fiscului, Lucian Heiuș, a dat detalii despre aceste controale.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Inspecția Muncii anunță noi controale ce vizează firmele și munca la negru. Planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în cooperare cu Inspecţia Muncii este în curs de realizare, printr-o acţiune pilot derulată la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, prin intermediul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti.

Noi controale anunțate de ANAF
Vor fi verificate 300 de firme pentru prevenirea și combaterea sustragerii de la declararea și fiscalizarea muncii.

„Munca la negru, alături de evaziunea fiscală, este un flagel al economiei românești și atunci am semnat acest protocol împreună cu ITM (n.r. Inspecția Tehnnică a Muncii) și am denumit acțiunea CRONOS, în care inspectorii de la Antifraudă, împreună cu inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, mergem împreună în controale„, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF, pentru Antena 3.

În lunile următoare acțiunile de control capătă amploare
Președintele ANAF spune că au fost trimise mii de notificări agenților economici privind riscurile la care se expun prin munca la negru. Lucian Heiuș a declarat că aceste acțiuni de control vor lua amploare în lunile următoare și anul viitor pentru reducerea acestui fenomen.

Trebuie să înțeleagă să nu mai accepte acest mod de lucru
Lucian Heiuș a precizat că obiectivul nu este acela de a da amenzi sau colectarea de sume suplimentare la stat.

„Obiectivul nostru principal este să creștem conformarea voluntară la declarare și să înțeleagă toți agenții economici, dar în același timp să înțeleagă și angajatori și să nu mai accepte acest mod de lucru de a primi bani la negru, pe lângă salariul pe care îl are trecut în cartea de muncă”, a mai precizat Lucian Heiuș.

De asemenea, menționăm că, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat peste 20.000 de contribuabili în primele 8 luni ale anului, fiind estimate implicaţii fiscale şi aplicate sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 677 milioane de lei.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *