ANAF, anunț important pentru contribuabili! Se dau banii înapoi

ANAF face un anunț important pentru contribuabili. Oficialii au propus modificarea unui termen important. Totul este prevăzut într-un proiect de lege pus în dezbatere publică.

ANAF propune modificarea termenului de 30.09.2018, până la care se efectuează redirecţionări de către unităţile Trezoreriei Statului, până la data de 31 decembrie 2018.

În concluzie, contribuabilii care efectuează, eronat, plăţi în conturile unice 20.A.47.01.00 „Sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire” şi 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor special după data de 31 decembrie 2018, li se vor returna banii.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

Citiți și:  News alert! Incepand din ianuare, ANAF va ști câți bani au românii în conturi. Cine va avea acces la informații

ART. I – Punctul 34 din Metodologia de distribuire a sumelor plătite de contribuabili în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale, aprobată prin Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1613/2018 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 545 din 29 iunie 2018, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„34. Operaţiunile de redirecţionare prevăzute la pct. 33 se efectuează de către unităţile Trezoreriei Statului până la data de 31 decembrie 2018. După această dată, eventualele plăţi efectuate de către contribuabili în conturile unice 20.A.47.01.00 „Sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire” şi 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire” se vor returna plătitorilor.”

Citiți și:  Atenție! Fiscul vă poate lăsa și fără bani, și fără casă

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Parlament şi promulgat de preşedinte.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile