ANAF a început macelul! Au tăiat în carne vie

Echipele de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) continuă verificările. În cursul acestei săptămâni au fost efectuate controale la marile centre engros de legume și fructe, iar vineri au fost verificate balastierele.

ANAF dă amenzi pe bandă rulantă! Controale la marile centre engros de legume și fructe
Președintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuş, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că echipele de la Antifraudă au verificat, vineri, balastierele.

De asemenea, el a mai spus că miercuri și joi au fost efectuate controale la marile piețe de legume și fructe.

“Miercuri, joi şi astăzi, când avem această conferinţă de presă, se desfăşoară nişte acţiuni foarte ferme ale Antifraudei. Miercuri şi joi au avut loc acţiuni la comercianţii care importă, fac achiziţii intracomunitare de legume – fructe şi distribuie engros. Am mers efectiv în marile centre de furnizare engros.

Pentru că mie mi se pare normal să mă duc acolo unde vin tirurile noaptea, dimineaţa sunt gata vândute, nu a venit nimeni să-i controleze, nu mai face nicio factură fiscală. Şi acolo s-au dus inspectorii fiscali în toată ţara. Exact doar la distribuitorii engros. A fost o acţiune foarte bună”, spune acesta.

Citiți și:  ATENTIE! ANAF va solicita firmelor de curierat să RAPORTEZE trimiterile cu plata ramburs de mărfuri comandate online

Potrivit președintelui ANAF, la data de 18 mai au fost verificați 294 de contribuabili și aplicate amenzi contravenționale în valoare de 1,295 milioane de lei. De asemenea, a fost confiscat și un numerar în valoare de 52.561 de lei.

Balastierele, un punct de risc fiscal mare
Președintele ANAF a declarat că la balastiere se produce evaziune fiscală, acesta fiind un punct de risc fiscal mare. El a mai spus că marea evaziune trebuie țintită.

“Să te duci la marile companii, să te duci acolo unde într-adevăr se face marea evaziune. Acolo trebuie să acţionăm corect, cu etică şi cu profesionalism, acolo trebuie să mergem. (…) Nu mai vreau cineva să reclame că ANAF s-a dus şi, nu ştiu, la o tanti care vindea pătrunjel la colţul străzii, să plângă şi să facă un infarct, dar în schimb să închidă ochii când trece tirul încărcat cu marfă adusă de nu ştiu pe unde.

Citiți și:  Atentie! ANAF intră la rupere! Încep controale drastice. Cine sunt cei vizați

Sau nu se duce noaptea în piaţa de flori, când se descarcă tirurile întregi, dar te duci dimineaţa sau la prânz la cineva care vinde trei lalele, dar ai uitat să-l prinzi pe ăla care a adus trei tiruri de lalele”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

S-au aplicat amenzi uriașe
ANAF arată că în primele patru luni ale anului au fost efectuate 11.547 de controale fiscale și s-au stabilit sume suplimentare de 1.181.553.059 lei, dintre care 1.073.820.930 lei rezultate în urma inspecțiilor şi 107.732.129 lei rezultate în urma verificărilor documentare.

În perioada ianuarie-aprilie au fost verificați 8.876 de contribuabili și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 303.959.562 lei, incluzând aici amenzile și confiscările.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.