Amnesty International: Israelul vinovat de “crime impotriva umanitatii”

Un raport întocmit de organizaţia Amnesty International, privind situaţia din Cisiordania, arată că anul trecut au fost omorâţi mai mulţi palestinieni decât în 2012 şi 2011 la un loc. ONG-ul a acuzat forţele israeliene că au folosit ofensiva în exces, făcându-le vinovate de „crime împotriva umanităţii” şi „încălcarea legislaţiei internaţionale” din cauză că „nu au arătat respect faţă de vieţile omeneşti”.

Trupele israeliene au ucis zeci de civili palestinieni din Cisiordania în ultimii trei ani, dând dovadă de „lipsă de respect faţă de vieţile omeneşti”, potrivit studiului întocmit de organizaţia pentru drepturile omului Amnesty Internaţional, citat de postul Al Jazera pe pagina sa online.

Raportul, publicat miercuri, documentează uciderea a 45 de palestinieni şi vătămarea altor sute de civili din Cisiordania care „nu păreau a reprezenta o ameninţare directă şi imediată” pentru trupele israeliene mobilizate în regiune.

Citiți și:  News alert! S-a raportat primul caz de „flurona”

ONG-ul a acuzat Israelul de „crime împotriva umanităţii” şi de „încălcări grave ale legislaţiei internaţionale”, menţionând dovezi potrivit cărora unele victime au fost ucise intenţionat.

Încă de la ocuparea Cisiordaniei, a Ierusalimului de Est şi a Gazei, începând cu 1967, „autorităţile israeliene au eşuat în a realiza investigaţii independente, în conformitate cu standardele internaţionale, privitor la crimele menţionate”, notează Amnesty International.

Demersul ONG-ului are scopul de a determina Israelul să lanseze „anchete independente, imparţiale şi transparente” ale tuturor uciderilor şi vătămărilor civililor palestinieni din vina trupelor israeliene şi de a convinde SUA, UE şi restul comunităţii internaţionale să întrerupă furnizarea de arme şi muniţie către Israel.

Citiți și:  Fost preşedinte aflat în detenţie, suferă de tulburări neurologice din cauza TORTURII. "Am fost torturat, am fost tratat inuman, bătut şi umilit"

Autorităţile israeliene răspuns acuzaţiilor lansate de Amnesty Internaţional spunând că studiul ONG-ul nu a luat în considerare creşterea numărului atacurilor împotriva trupelor sale, fenomen resimţit în special în ultimul an. „În timpul anului trecut, 132 de israelieni au fost răniţi”, reprezentând un număr „aproape dublu faţă de anul anterior”, se arată în comunicatul emis de armata israeliană, citat de Al Jazeera.

„Mai mult de 5.000 de atacuri cu pietre au avut loc” şi „66 de atacuri teroriste”, continuă reprezentanţii Forţelor de Apărare israeliene. De Bianca Andries – Adevarul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

5 comentarii

  1. Si cu romania cum ramane , cand de 25 de ani suntem sub papuc jidanesc si masonic ! E nevoie din nou ca mamaliga sa explodeze ? Sunt cei mai blestemate creaturi, dar in nici un caz umane, a tuturor timpurilor si foarte curand D-zeu ii va rade pe toti cu excrementele lor cu tot ! Asa sa ne ajute D-zeu !

  2. Iliescu, C-tinescu, Bashescu, Itzak Isarescu, MR ungureanu ( agent secret sub acoperire al Mossad-ului si CIA luciferian) Oprescu, Daianu, Videanu, Berceanu, Stolojan…cativa evrei care au distrus romania la comanda guvernului mondial diabolic a casei Regale a Marii Britanii , Rothschild, Rockefeller, JP Morgan, Geitner, Soros etc. sunt doar cativa ultrateroristi jidani, ca sa nu mai amintesc multimea masonilor din romania si pe plan global daca numai dintre cei 44 de presedinti americani, 42 au fost si sunt masoni …majoritatea de gradul 33 ! Sunt cei mai blestemati de pe Terra !

  3. Pentru cine studiaza faptele istorice petrecute in Palestina in a doua jumatate a secolului trecut, devine imediat clar ca pseudo-statul jidovesc s-a facut de la inceput vinovat de astfel de crime, mai exact inca de la intemeierrtea sain 1948 !

  4. berbec narcisa

    jidanii adica evreii sunt vinovati de tot raul care se intampla pe pamant nu exista nici un califat isisul e creat de evrei asa cred eu asta e parerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.