Americanii părăsesc marile orașe din cauza violențelor și haosului

Sute de mii de rezidenți bogați au părăsit deja orașul New York și mulți alții pleacă în fiecare zi, deoarece cel mai mare oraș al Americii degenerează rapid într-un adevărat iad. Acest lucru este incredibil de trist de urmărit, deoarece, în multe feluri, New York a fost o poveste de succes în ultimele câteva decenii.

Anii ’70 -’80 au fost vremuri de coșmar pentru oraș, dar în ultimele câteva decenii a fost transformat într-un paradis pentru cei bogați și celebri. Ratele criminalității au scăzut iar orașului i s-a oferit o refacere dramatică și o comunitate financiară în plină expansiune

Dar acum multe dintre vechile probleme încep să revină, iar o mulțime de locuitori din New York-uri înstăriți au decis că este timpul să caute alte locuri mai prielnice.

Desigur, pandemia COVID-19 a fost motivația principală pentru o mulțime de indivizi să fugă din oraș. Potrivit New York Times , a existat un exod în masă de 420.000 de locuitori ai New York între 1 martie și 1 mai …

În cartierele foarte bogate ale orașului, precum Upper East Side, West Village, SoHo și Brooklyn Heights, populația rezidențială a scăzut cu 40 la sută sau mai mult, în timp ce restul orașului a văzut schimbări modeste.

Vă puteți imagina 40% din cartierul dvs. plecând în doar două luni?

Oamenii bogați pot adesea să plece mult mai ușor decât ceilalți dintre noi, pentru că mulți dintre ei nu sunt legați de locurile de muncă tradiționale, iar mulți dintre ei dețin deja case în alte părți. Și este cu siguranță de înțeles că mulți dintre ei ar fi dorit să plece în perioada de vârf a pandemiei din zona New York, dar acum ratele de infecție sunt mult mai mici și ei totuși nu se mai întorc, iar acest lucru a devenit un aspect politic fierbinte, o problemă pentru politicienii din New York.

Cu doar câteva zile în urmă, guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a comentat faptul că acest exod în masă lovește greu veniturile fiscale …

Bugetul de salubritate a fost redus cu peste 100 de milioane de dolari, iar acum munții uriași de gunoi încep să se strângă în jurul orașului.

Între timp, ratele criminalității au crescut brusc, s-au înregistrat 244 de conflicte armate în iulie 2020 față de 88 în iulie 2019, ceea ce reprezintă o creștere de 177%.

Situație asemătoare se întâmplă în Los Angeles, San Francisco, Portland și multe alte orașe mari americane confruntate cu violență și scădere economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *