America sub teroare. Scene de groaza pe strazi: Un camion cisternă a trecut prin mulțime


La Washington şi în alte aproape 40 de oraşe americane a fost declarată stare de asediu. Este reacția autorităților în fața sutelor de mii de manifestanți – unii dintre ei violenți – ieșiti în stradă după uciderea lui George Floyd.

Situatia pare scăpată de sub control, revoltele și protestele devenind din ce în ce mai mari. În capitala federală Washington, demonstranții au ajuns în apropierea Casei Albe, unde au aprins mai multe focuri.

Protestatarii au ocupat chiar și autostrăzi, cum s-a întâmplat la Miami, unde circulația a fost complet blocată. La fel și în Minneapolis, unde s-a petrecut o scenă incredibilă.

În timp ce mii de oameni erau adunați la miting, un camion cisternă s-a îndreptat în plină viteză către ei. Ca printr-o minune, nimeni nu a fost rănit.

Şoferul camionului a fost rănit, dar fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. El a fost condus la spital şi plasat în stare de arest.

De-a lungul traseului, poliţişti şi soldaţi din Garda Naţională au blocat drumurile din vecinătate pentru a asigura siguranţa cortegiului. Deocamdată nu a s-a putut stabili cum a reuşit şoferul camionului să se apropie de manifestanţi.

În timp ce aceştia traversau un pod rutier, el a avansat cu camionul până în mijlocul mulţimii. Potrivit unui martor intervievat de postul local KSTP, manifestanţii care veniseră pe biciclete le-au aruncat în direcţia autovehiculului pentru a încerca să îl oprească.

„Părea contrariat, claxona şi continua să avanseze”, a adăugat tânărul, potrivit Agerpres.

Foarte rapid, zeci de maşini de poliţie au sosit cu sirenele pornite şi i-au împins pe manifestanţi dincolo de pod.

Sursa; digi24.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *