America e în stare de șoc. DECIZIA care a pus pe jar prima democrație a lumii!

Președintele SUA, Joe Biden, a reacționat, vineri, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a decis să anuleze cauza istorică Roe vs. Wade din 1973 prin care s-a recunoscut dreptul la avort. Președintele american se declară profund afectat de această decizie și spune că ceea ce se întâmplă este o cruzime.

Președintele SUA, Joe Biden, a criticat vineri decizia Curții Supreme de a anula dreptul constituțional la avort al femeilor.

„Curtea Supremă a făcut azi ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată: a luat dreptul constituțional și fundamental al multor americani. Este o zi tristă, atât pentru americani, pentru toți americanii, dar și pentru Curtea Supremă. Sănătatea și viața femeilor sunt supuse de acum numeroaselor riscuri.

Ceea ce s-a întâmplat azi este o realizare a ideologiei extreme și de asemenea reprezintă o eroare tragică a Curții Supreme,” a declarat Biden într-un discurs la Casa Albă după pronunțarea hotărârii.

„Curtea a reactivat legi în anumite state care incriminează avortul ce au fost adoptate după rațiunile anilor 1800. Curtea, practic, a întors SUA cu 150 de ani în urmă.”, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Citiți și:  Joe Biden și BILETUL care NU trebuia să ajungă la presă

Joe Biden critică dur decizia Curții Supreme: Este o cruzime
Totodată, președintele SUA a cerut Departamentului de Sănătate să se asigure că contraceptivele sunt disponibile pentru toți cetățenii americani, chiar dacă statele încearcă să le restricționeze.

„Această decizie este atât de extremă încât femeile și fetele sunt obligate să poarte copilul violatorului lor. Imaginați-vă o femeie nevoită să poarte în pântece un copil care a fost consecința unui incest. Este o cruzime.” a mai spus Joe Biden.

De asemenea, Joe Biden le-a cerut americanilor care protestează să o facă într-un mod pașnic și să nu apeleze la violență.

„Nu apelați la violență și intimidări. Știu că multe femei vor întâmpina de acum multe situații grele și vă văd, vă aud, sunt alături de voi,” a mai spus președintele SUA.

Joe Biden le spune americanilor să vină la vot
„Avem nevoie de mai mulţi lideri statali care să protejeze acest drept la nivel local. Trebuie să alegem funcţionari care să facă acest lucru”, a declarat Biden, cerându-le cetăţenilor americani să vină la urne în noiembrie la alegerile de la jumătatea mandatului pentru ca în Congres

Citiți și:  News alert. Acord ISTORIC in SUA: Se modifica legile referitoare la armele de foc

Decizia Curţii Supreme a SUA privind avortul anulează jurisprudenţa stabilită prin cazul c ‘Roe v. Wade’ din 1973, care garanta dreptul la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină. Hotărârea nu scoate în afara legii avorturile, dar restabileşte situaţia când fiecare stat al federaţiei era liber să le autorizeze sau nu şi menţine o lege din Mississippi, sprijinită de republicani, care interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină.

State SUA conduse de republicani conservatori, printre care Missouri, Kentucky, Louisiana sau Dakota de Sud au anunţat la scurt timp după acest verdict că interzic avortul, în timp ce state conduse de democraţi progresişti, precum New York, California, Oregon şi Washington au anunţat că vor apăra dreptul la avort.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.