America de pregătește de Război Civil. „Nu am văzut asemenea măsuri din 11 septembrie”

Departamentele de poliție de pe întreg teritoriul Statelor Unite anulează toate concediile și învoirile, pregătesc echipe speciale de intervenție de stradă și strâng informații despre posibile tulburări sociale legate de alegerile din 3 noiembrie.

Departamentul de poliție din New York, NYPD, a cerut pe 24 octombrie comercianților din jurisdicția sa să se pregătească pentru posibile violențe politice legale de alegeri, a scris The Wall Street Journal.

NYPD se pregătește de mai multe săptămâni pentru a asigura securitatea metropolei în eventualitatea unor urgențe legate de scrutin.

Miami, Portland, Seattle, Minneapolis, Orlando, Chicago și alte orașe importante din America au luat și ele măsuri speciale, informează și Fox News.

(Între timp, în Portland, violențele au izbucnit deja, dezlănțuite de Black Lives Matter și Antifa.)

„Aș minți dacă aș spune că nu sunt îngrijorat”
Vincent Vallelong, vicepreședintele Seargents Benevolent Association, unul dintre sindicatele polițiștilor din New York, a declarat pentru Daily Caller că nu a mai văzut asemenea pregătiri pentru situații catastrofale, în orașul său, de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

„Măsuri ca acestea au fost luate pe 11 septembrie, când toată lumea a trecut la ture de 12 ore, dar acum toată poliția este practic în stare de alertă”, a spus Vallelong.

„V-aș minți dacă v-aș spune că nu sunt îngrijorat”, a continuat el. „Am văzut polițiști atacați în New York, la ultimele violențe. Nu este o situație care trebuie luată în ușor, acum.”

Iar Dennis Slocumb, vicepreședintele de onoare al altui sindicat al polițiștilor, International Union of Police Associations, a afirmat la rândul său:

„Fiecare oraș este pregătit (pentru violențe). Nu doar New York sau Minneapolis. Cred că orice șef de poliție din orice zonă metropolitană se pregătește pentru asta de o bucată de vreme.”

S-a declanșat alarma tactică
„Ceea ce face, probabil, este să anuleze concediile și să declanșeze alarma tactică”, a adăugat Slocumb, fost șerif în districtul Los Angeles. „Pregătesc probabil echipe de intervenție, își pun la punct dosarele, se asigură că au tot echipamentul de care e nevoie.”

„Sunt sigur că fiecare agenție monitorizează rețelele sociale și probabil au agenți sub acoperire infiltrați atât în rețelele sociale cât și în anumite grupuri”, a adăugat fostul șerif.

Slocum a mai spus și că agențiile de forță pot să încheie colaborări cu departamentele învecinate, cunoscute ca întrajutorări mutuale, în cazul în care ar fi nevoie de suplimentarea forțelor într-un oraș sau altul.

Consultări cu Spitalele și Pompierii
De asemenea, autoritățile au început probabil consultări cu clinicile și departamentele de pompieri.

Pe de altă parte, Vallelong, care colaborează îndeaproape cu NYPD, spune că poliția „ar trebui să-și scoată deja caii și măștile de gaz”.

El spune că instigatorii ar trebui supuși efectelor totale ale legii, și că reforma punerii în libertate sub cauțiune, în New York, care eliberează toate persoanele care nu sunt considerate infractori violenți „ar trebui suspendată”.

„Păstrați aceste persoane în sistem, până când situația este sub control”, a declarat Vallelong.

El a mai spus că șefii serviciilor de poliție sunt în contact strâns cu orașele care au căzut pradă violențelor, după moartea lui George Floyd, în mai, precum Portland și Seattle, pentru a trage învățămintele din evenimentele trecute.

Vor permite Democrații să se dezlănțuie haosul?
Totuși, oficialul sindical a avertizat că reacția poliției la eventualele violențe și tulburări depinde exclusiv de ordinele primite de la administrația primarului Democrat Bill de Blasio, amintind că precedentele măsuri ale acestuia, cu ocazia manifestațiilor din lunile trecute, s-au dovedit ineficiente.

„Știu ce trebuie făcut, însă va trebui știut care sunt ordinele de acțiune ce vor fi date de primărie, când situația o va cere”, spune Vallelong. „Am văzut ce s-a întâmplat în trecut – au lăsat pe toată lumea să se dezlănțuie și practic au distrus totul în oraș.”

New York-ul nu are ajutoare
Liderul sindicat a mai spus că NYPD se confruntă cu o lipsă acută de agenți de poliție, departamentul fiind afectat de o creștere cu 75% a pensionărilor în raport cu 2019.

În plus, alte departamente de poliție din jurul New Yorkului, precum Yonkers sau Westchester, au anunțat că refuză să acționeze în oraș, în semn de protest față de un proiect de lege pentru reformarea poliție, care interzice diferite metode de constrângere, precum strangularea, informează NBC News.

„Dacă situația devine atât de gravă și NYPD nu o poate gestiona, nu cunosc vreun departament mare de poliție care să-i poată veni în ajutor”, a precizat Vallelong. „Atunci, totul depinde de Garda Națională.”

Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu