AMENZI URIASE pentru șoferi! Toți posesorii acestor mașini sunt vizați!

Șoferii trebuie să fie foarte atenți când vor să facă acest lucru. Astfel, riscă să primească amenzi uriașe dacă sunt prinși că au încălcat legea.

Foarte mulţi şoferi prefer să-şi cumpere maşini din America. Ei preferă autoturismele venite din SUA sau din Canada pentru că sunt mai mari şi au motoarele puternice şi zgomotoase. Pe cele din Marea Britanie le cumpără pentru că sunt preţurile mai convenabile.

Problema apare atunci când vor să le înregistreze la noi în ţară. “Sunt tot mai multe anunţurile online care închiriază piese omologate cu care şoferii să treacă examenul RAR sau ITP”, arată ştirileprotv. Potrivit sursei citate, inspectorii îi avertizează însă pe proprietarii maşinilor că pot fi oricând amendaţi în trafic dacă semnalizarea maşinii sau toba de eşapament nu sunt autorizate la noi în ţară. Este cunoscut faptul că autoturismele străine vin însă cu unele dotări neomologate în România: semnalizare roşie în loc de galbenă sau tobe de eşapament extrem de zgomotoase. Aşa au apărut oportuniştii care închiriază stopuri sau tobe omologate pentru ca maşinile să treacă examenul RAR sau ITP. Preţurile încep de la 150 de lei. Unii oferă montajul gratuit, alţii cer garanţie şi o mie de lei, în cazul în care şoferul nu mai înapoiază piesele.

Inspectorii RAR spun că nu îşi pot da seama dacă piesele respective au fost înlocuite. Dar îi avertizează pe şoferi că îi pot prinde pe picior greşit oricând în trafic, iar amenzile sunt mari. Subinspectorul Adrian Ovidiu Dragostin, IPJ TIMIȘ: “Montarea pe vehicule a unor lumini de altă intensitate sau altă culoare, a altor lumini, a unor dispozitive sonore necorespunzătoare sau a altor accesorii neomologate se sancţionează cu amendă de 870 de lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare.” Potrivit unui reprezentat RAR, numai anul trecut pe instalaţie de iluminare şi semnalizare au fost 31 la sută neconforme.

Numai anul trecut în România au fost înmatriculate 1406 de maşini aduse din Statele Unite Ale Americii şi Canada şi peste 32.000 din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *