Amenințările Coreei de Nord! Se creaza o alianță militară similară NATO?

Regimul de la Phenian susține că SUA, Japonia și Coreea de Sud vor o alianță similară NATO și acest lucru este o amenințare directă la adresa Coreei de Nord. Kim Jong-un a cerut întărirea armatei, deoarece securitatea țării ar fi fost pusă în pericol.

Coreea de Nord acuză Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia că vor să creeze o alianță militară similară NATO în regiune. Liderii celor trei state s-au întâlnit săptămâna trecută, în marja unui summit NATO și au decis consolidarea cooperării militare pentru a descuraja acțiunile Coreei de Nord, relatează Reuters, citată de Mediafax.

„Realitatea arată în mod clar că scopul real al SUA de a răspândi zvonul despre ameninţarea din partea Coreei de Nord este de a oferi o scuză pentru a obţine supremaţia militară asupra regiunii Asia-Pacific. Situaţia existentă necesită mai urgent consolidarea apărării ţării pentru a face faţă în mod activ agravării rapide a mediului de securitate“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe din Coreea de Nord.

Întărirea armatei
În urmă cu o săptămână, presa de stat nord-coreeană a raportat că liderul Kim Jong-un a cerut o întărire a armatei țării în urma unei reuniuni a Comisiei Militare Centrale a Coreei de Nord.

În timpul întâlnirii, Kim Jong-un „a subliniat necesitatea ca întreaga armată să consolideze capabilitățile puternice de autoapărare pentru a copleși orice forțe ostile”, potrivit raportului KCNA. Agenția de presă a anunțat că oficialii nord-coreeni au examinat planul general de război al țării și au discutat despre revizuiri, fără să menționeze dacă s-au făcut referiri la arsenalul nuclear al țării.

Teste amenințătoare
Phenianul a testat în ultima perioadă o varietate de rachete noi, inclusiv rachete balistice intercontinentale (ICBM), rachete cu rază scurtă de acțiune nucleară și o nouă rachetă hipersonică. În aprilie, Kim a cerut public Armatei Populare Coreene să „își întărească puterea în toate modurile pentru a anihila inamicul”.

Extinderea testelor guvernului nord-coreean ar putea fi legată și de alegerea în funcția de președinte al Coreei de Sud a lui Yoon Suk-yeol. Noul lider de la Seul s-a angajat să adopte o linie dură împotriva Phenianului.

Spre deosebire de predecesorul său liberal, Moon Jae-in, Yoon a criticat public negocierile cu Nordul ca fiind un efort irosit și a promis că țara sa va răspunde provocărilor nord-coreene, inclusiv prin teste reciproce cu rachete, potrivit The National Interest.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *