Amenințări fără precedent. Arafat vrea să închidă România, a spus-o direct

Raed Arafat critică protestele de duminică și avertizează că dacă noile măsuri anunțate de oficiali nu vor fi respectate, vom reveni la măsuri drastice.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că înțelege nemulțumirile unora dintre cei a căror activitate este afectată de noile măsuri anticoronavirus. Pe de altă parte, dacă se va face câte o excepție pentru fiecare categorie de persoane supărate, nu va mai rămâne nicio măsură efectivă în luptă cu epidemia de COVID-19.

Arafat a insistat că toată lumea trebuie să urmeze regulile, căci nu este suficient ca acestea să fie respectate doar de o parte a populației. El a mai susținut că dacă normele nu vor fi aplicate întocmai, se va ajunge la măsuri chiar mai dure și depinde de fiecare dintre noi ca acest lucru să nu se întâmple. Declarațiile vin în contextul în care, duminică după-amiază, circa 100 de persoane au protestat, în Piața Victoriei, față de noile măsuri anunțate de Guvern.

„Eu cred că în acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună pentru a reduce impactul virusului (…) la un moment trebuie să înţelegem: dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri pe care să le implementăm pentru a reduce impactul virusului”, a declarat Arafat, la Realitatea Plus.

O minoritate dă totul peste cap
Șeful DSU a insistat că măsurile trebuie urmate de absolut toată lumea și că „nu e suficient să le aplice 10% din populaţie”. De altfel, într-o intervenție pentru B1 TV, șeful DSU a afirmat că, în marea lor majoritate, românii au respectat măsurile dispuse de autorități. Problema este că acea mică parte care nu urmează recomandările ajunge să-i infecteze și pe cei responsabili.

„Dacă nu le aplicăm cu toţii, vom vedea că ulterior vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe dacă vedem că lucrurile nu se îmbunătăţesc şi de aici cred că este nevoie de înţelegere şi de colaborare”, a mai avertizat secretarul de stat.

Vom avea sărbători virusate?
Totodată, acesta a dat asigurări că autoritățile vor face tot posibilul ca regulile anticoronavirus să aibă un impact cât mai redus cu putință asupra activităților economice. Medicul a avertizat că va fi nevoie și în continuare de măsuri preventive deoarece și luna decembrie va fi „sub influenţa virusului”: „Cu siguranţă, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.