“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Amenintari directe la adresa României. Mâna dreaptă a lui Putin vorbește despre „recrearea României Mari”

Rusia amenintari ingrijoratoare la adresa Romaniei si Moldovei 1024x576 1

Un important oficial rus vine cu amenințări directe la adresa României, dar și a Republicii Moldova, după ce frații de peste Prut au obținut în mod oficial, alături de Ucraina, statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Cel care a a vorbit despre acest subiect a fost chiar vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care nu s-a sfiit să aducă amenințări.

Rusia, amenințări îngrijorătoare la adresa României și Moldovei
Așadar, liderii celor 27 de state membre ale UE au recunoscut joi Ucraina și Republica Moldova drept țări candidate la aderarea la UE, lucru care îi nemulțumește teribil pe ruși, deoarece următorul pas logic ar fi aderarea la NATO și aducerea de trupe la granițele Rusiei. Întrebat cam cât va dura până când Republica Moldova va adera efectiv la UE, fostul premier Dmitri Medvedev a spus că procesul va dura zeci de ani, însă există o cale mult mai rapidă pe care o preferă moldovenii, și anume recrearea României Mari.

„Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Bon voyage! (Drum bun! – în limba franceză, n.r.) Dar ei (moldovenii, n.r.) vor mai devreme! Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a scris politicianul rus pe canalul său de Telegram, răspunzând la întrebare adresată de TASS.

„Politicienii români dansează politic în cercuri în jurul Republicii Moldova”
Dmitri Medvedev spune că politicienii români „dansează” de ceva timp în jurul Republicii Moldova și spune că o fac și la propriu și la figurat, însă vine cu amenințări la adresa României și spune că consecințele unei eventuale uniri ar fi unele „nu foarte amuzante”.

„Politicienii români dansează politic în cercuri în jurul Republicii Moldova de multă vreme. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu. Prima ședință comună a parlamentelor moldovean și român a fost finalizată de către legiuitori dansând, ținându-se de mână. A părut destul de amuzant. Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a adăugat politicianul rus.

„Occidentul încearcă, aproape la nivel legal, să interzică Rusiei să se apropie de poporul ucrainean, provocând în toate modurile posibile o adâncire a conflictului. Dar în ceea ce-i privește pe români și moldoveni, situația este diferită. Oficialii de la București, incitați de «integratorii» de la Bruxelles, sunt bântuiți de ideea recreării proiectului României Mari, îngropat de Armata Roșie în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (sintagma folosită de liderii ruși pentru desemnarea celui de-al Doilea Război Mondial, n.r.)”, a continuat Medvedev pe contul său de Telegram, răspunzând la întrebarea TASS.

„Urmează tiparele ucrainene”
În continuare, Medvedev amenință și spune că Republica Moldova a luat-o pe urmele Ucrainei, în ceea ce privește ura pentru Rusia, pentru a-și arăta astfel prietenia față de Uniunea Europeană.

„În ultima vreme, aceștia (oficialii români, n.r.) și-au intensificat în mod deschis eforturile de preluare «legală» a Moldovei, în diferite formate. Mai mult, din partea Bucureștiului, nici măcar nu este vorba despre unificarea «popoarelor frățești» într-un fel de entitate de tip statal. Autoritățile române percep cu aroganță teritoriul dintre Nistru și Prut ca fiind provincia lor «temporar ruptă». Nu e de mirare respingerea categorică de către mai mult de jumătate din societatea moldovenească a Anschluss-ului impus din exterior. Devalorizarea statalității moldovenești, care a luat viteză, urmează tiparele ucrainene – ura față de țara noastră este pusă pe primul plan. A fost adoptată o lege urâtă prin care se interzice panglica Sfântului Gheorghe, care simbolizează victoria asupra nazismului, presa rusă este eradicată, liderii obiectivi ai opoziției sunt aruncați după gratii sub pretexte neverosimile”, a adăugat Medvedev.

Medvedev a atras atenția României că dacă va continua cu planurile pe care le are cu Republica Moldova, atunci trebuie să țină cont că în Transnistria sunt mulți cetățeni ruși.

„Și ultima remarcă despre România Mare. Dacă începe o încurcătură serioasă în jurul Anschluss-ului cu Moldova, de către România, trebuie ținut cont de faptul că în Transnistria trăiesc circa 220.000 de cetățeni ruși…”, a avertizat Medvedev.

Sursa: impact.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.