AMENINTARI CU MOARTEA in SECTIA COVID. Medici amenințați cu cuțitele, la poarta unui spital din Capitala

 

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a declarat la Antena 3 că unii medici ai spitalului au fost amenințați cu cuțitele de către aparținătorii pacienților diagnosticați cu COVID-19.

„Noi am ținut legătura cu aparținătorii pacienților încă de acum un an. Absolut toți medicii din spital, ne-am prezentat drept pentru care toată lumea ne știe numele. Plângeri penale avem destule, ne obișnuisem oarecum cu această situație.
Problema este că în ultimele două săptămâni, colegii mei au fost amenințați. Unul dintre ei, în fiecare zi, cam de zece zile. Există niște rude, ale unei paciente, care îi pomenesc numele în fața spitalului și vor să intre în spital, spunând că au cuțite.
Mi se pare periculos. Un alt coleg de-al meu a fost amenințat inclusiv cu moartea și a mers la Poliție în urmă cu două săptămâni. (…) Deocamdată este o anchetă. Ideea este că noi avem întotdeauna păstrată legătura cu familiile pacienților, iar în ultima vreme s-au intensificat acuzele pacienților. (…) Sunt oameni care nu înțeleg eforturile. Sunt unele situații care ni se par periculoase”, a explicat dr. Laura Zarafin, la Antena 3.
Întrebată dacă se teme să mai meargă în unitatea medicală, medicul ATI de la Spitalul Colentina a explicat: „Ca să fiu sinceră, nu cred că paza spitalului ar face față, în condițiile în care chiar s-ar trece la acțiuni. (…) Știm exact cine sunt cei care amenință și de exemplu îl amenință pe colegul meu pentru că a intubat o pacientă, un caz extrem. Dacă nu o intuba deceda (…) Au trecut zece zile și probabil va trebui să mergem la Poliție și să atragem atenția asupra acestui aspect”.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!