Amenintarea care vine de la Moscova. UE se cutremură din temelii

Vladimir Putin a dat ordinul final. Uniunea Europeană se cutremură din temelii. Moscova are în plan să ia unele măsuri împotriva întregii Uniuni. Acțiunea vine ca răspuns la expulzarea diplomaților ruși din Bulgaria.

Vladimir Putin ar putea lua măsuri împotriva întregii UE. Mai exact, Rusia ar putea întreprinde măsuri împotriva întregii Uniuni Europene, drept răspuns la expulzarea diplomaților ruși din Bulgaria.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a avertizat în legătură cu posibilitatea ca Rusia să recurgă la contramăsuri împotriva Uniunii Europene în legătură cu sprijinul acordat de UE în favoarea deciziei autorităților bulgare de a expulza 70 de diplomați ruși.

Semnalul categoric transmis de Ministerul rus al Afacerilor Externe
„Decizia politizată a Sofiei cu privire la reducerea nejustificată a personalului nostru diplomatic din Bulgaria în mod evident nu va rămâne fără o reacție la nivel bilateral. Serviciul European de Acțiune Externă ar trebui să înțeleagă faptul că sprijinirea în mod necugetat a acțiunilor anti-ruseşti ale unor state membre face responsabilă întreaga Uniune Europeană de consecințele acestora, inclusiv în ceea ce privește măsurile de retorsiune venite din partea noastră”, a afirmat Zaharova, răspunzând astfel la o întrebare adresată de presa rusă, răspuns publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Citiți și:  Pierdere uriasa pentru Rusia. Putin, negru de furie!

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat la rândul său că Ambasada Rusiei de la Sofia nu mai poate funcționa în mod normal în aceste condiţii.

Acesta notează că „declararea fără nicio justificare și fără să existe nici cea mai mică tentativă de a oferi vreo explicație pentru declararea persona non grata a 70 de diplomați ruşi și membri ai personalului administrativ, tehnic și economic este un pas care depășește cu mult sfera practicii diplomatice”.

Rusia se gândește la principiul reciprocității ca răspuns la acțiunea Uniunii Europene
„Dacă o astfel de „măsură inovatoare” este considerată acceptabilă de Uniunea Europeană, atunci merită să ne gândim la principiul reciprocității, care stă la baza relațiilor diplomatice”, a mai subliniat reprezentantul Ministerului rus de Externe, citat de Interfax.

Citiți și:  Documente secrete: „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

Decizia Sofiei de a declara persona non grata 70 de angajați ai misiunii diplomatice ruse a fost anunțată pe 28 iunie. Ulterior, Ambasada Federației Ruse din Bulgaria i-a cerut Sofiei să retragă această decizie, însă prim-ministrul bulgar interimar,

Kiril Petkov a declarat vineri că nu va modifica decizia. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat luni că Ambasada Rusiei din Bulgaria nu mai poate funcționa în mod normal, Moscova urmând să răspundă la acțiunilor Sofiei în plin război în Ucraina.

Amintim că, în cursul zilei de duminică, 3 iulie, două avioane guvernamentale rusești i-au îmbarcat pe cei 70 de diplomați ruși expulzați din Bulgaria și pe familiile lor și au zburat de la Sofia la Moscova. Potrivit presei bulgare, numărul total al pasagerilor care au părăsit țara este de peste 180.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.