GENERAL

AMENINTARE pentru România. Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet a declarat oficial război tarii noastre

atac cibernetic

În plin război în Ucraina, România este lovită de încă o amenințare. Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet a declarat război cibernetic țării noastre. Pe listă se mai află încă nouă state. Care este pericolul care ne pândește?

Amenințarea zilei pentru România. Hackeri Killnet ne-au declarat oficial război. Anunțul grupării vine după o serie de atacuri cibernetice asupra mai multor țări, precum România, Italia și Republica Moldova, care au vizat instituții guvernamentale.

“Salutări tuturor inamicilor noștri! Astăzi anunțăm oficial războiul cibernetic împotriva a zece țări. Din acest moment, atacurile noastre vor viza SUA, Germania, Regatul Unit, Italia, Letonia, Lituania, România, Estonia, Polonia și, în special, Ucraina. Adică țările care susțin nazismul și rusofobia.

E timpul ca în sfârșit să vă distrugem, conducătorii acestor țări vor fi lichidați, e timpul să cunoașteți principiul nostru de bază. Testele pentru atacurile globale au fost încheiate, toate grupările inamice nouă să fie atente. Grupările de hackeri ruși din Legion împreună cu Killnet vor veni după voi la apus.”, a transmis gruparea de hackeri Killnet.

Care a fost cel mai recent atac al hackerilor
Amintim că cel mai recent atac al hackerilor de la Killnet a vizat concursul Eurovision. În timpul semifinalelor și al finalei concursului Eurovision 2022, hackerii pro-ruși au încercat să organizeze mai multe atacuri cibernetice. Ele au fost respinse însă de poliția italiană.

La începutul lunii mai, hackerii Killnet au revendicat atacurile asupra site-urilor marilor aeroporturi din România, printre care „Henri Coandă” din Bucureşti, dar şi aeroporturi din Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iaşi, Satu Mare, Craiova. Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcționarea website-ului bucharestairports.ro.

Killnet a amenințat cu distrugerea României
Pe 4 mai, Killnet a cerut eliberarea lui Ioan Feher, românul de 23 de ani care locuiește în Marea Britanie și care se presupune că ar fi făcut parte din această grupare. Într-un mesaj postat pe Telegram, hackerii au făcut un apel la Guvernul României, precizând că Ioan Faher nu are nicio legătură cu gruparea. Totodată, aceștia susțin că tânărul trebuie lăsat în pace, indiferent dacă susține sau nu Rusia. Gruparea a amenințat atunci că în cazul în care tânărul nu va fi eliberat în 48 de ore, hackerii vor distruge România, dar și Marea Britanic și Republica Moldova.

De când Rusia a invadat Ucraina, multe guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în așteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor și infrastructurii IT.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.