Declarație SOCANTA a ambasadorului Rusiei la ONU: ”Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat”

Ambasadorul Rusiei la ONU, Gennadi Gatilov, a declarat că ruşii nu au invadat Ucraina, ci desfăşoară ”operaţiuni militare limitate” şi că armata rusă acționează într-un ”mod delicat” pentru a nu răni civilii.

„Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile. Avem un război informaţional. O mulţime de „ştiri false” sunt afişate pe ecranele de televiziune.”, a declarat Gennadi Gatilov într-un interviu pentru Radio Tele Suisse.

Afirmațiile ambasadorului sunt în contradicție cu imaginile distrugerilor masive provocate de atacurile rusești și ale rapoartelor ONU și ale autorităților ucrainene privind numărul mare de civili răniți și uciși.

„Suntem în favoarea opririi masacrului, dar trebuie să vă uitaţi la situaţia reală: masacrul este săvârşit de cealaltă parte, de radicalii ucraineni şi neonazişti. Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate, pentru că nu s-a putut tolera mai multă suferinţă pentru ruşii care trăiesc de 8 ani în Donbass”, a justificat Ambasadorul Rusiei la ONU.

Citiți și:  Biden mentine ALERTA: Riscul e 'foarte ridicat' ca Rusia să atace Ucraina 'în următoarele zile'

De la începutul invaziei în Ucraina, autoritățile din Rusia au încercat să controleze modul în care războiul este reflectat în mass-media. Vladimir Putin a promulgat o lege care incriminează folosirea cuvintelor ”război” și ”invazie” și a spus despre agresiunea militară a Rusiei că este o ”operațiune militară”.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.