Ambasadoarea SUA la ONU: Lumea “a evitat la limită” o catastrofă nucleară noaptea trecută

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a afirmat, vineri, că lumea a “evitat la limită” o catastrofă nucleară noaptea trecută, când a izbucnit un incendiu la centrala nucleară Zaporojie, în urma bombardamentelor ruşilor, relatează cnn.com.

Ea a calificat acţiunile rusiei drept “necugetate” şi “periculoase”, adăugând că ruşii au pus în pericol foarte mare cea mai mare centrală nucleară şi siguranţa civililor din Rusia şi din alte ţări europene.

Thomas-Greenfield i-a cerut Rusiei să îşi retragă trupele de la centrală, pentru a se asigura că angajaţii au acces total şi pot să comunice cu autorităţile de reglementare, pentru a se asigura schimburile de tură şi stabilitatea centralei.

“Suntem extrem de îngrijoraţi că operatorii ucraineni îşi fac acum treaba sub o presiune foarte mare”, a adăugat ea.

Ambasadoarea SUA a făcut un apel către Vladimir Putin să nu îşi trimită trupele “într-o misiune sinucigaşă” împotriva unei centrale nucleare. “Facilităţile nucleare nu pot deveni parte a acestui conflict. Domnul Putin trebuie să oprească această nebunie şi trebuie să o oprească acum”.

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite în incendiul izbucnit în urma bombardamentelor ruseşti asupra centralei nucleare Zaporojie, a anunţat, vineri, Ministerul de Externe al Ucrainei.

Sursa: news.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.