BREAKING Ambasada SUA din Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea personalului neesențial și a familiilor acestuia

Ambasada SUA din Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea personalului neesențial și a familiilor acestuia, relatează CNN, citând surse multiple.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat, citat de CNN, că nu are nimic de anunțat la acest moment, adăugând că ”Efectuăm o planificare riguroasă de urgență, așa cum facem întotdeauna, în cazul în care situația de securitate se deteriorează”.

O sursă apropiată guvernului ucrainean a declalrat pentru CNN că Statele Unite au informat Ucraina că este „probabil să înceapă evacuarea încă de săptămâna viitoare” a familiilor diplomaților din ambasada de la Kiev.

Potrivit sursei citate de CNN, președintele Volodimir Zelensky a discutat cu secretarul de stat Antony Blinken despre această chestiune și i-ar fi transmis că dacă Statele Unite ar face un pas atât de dramatic, ar fi o „reacție excesivă”.

Citiți și:  Este alertă mondială! Biden dă SEMNALUL: Mobilizează mii de soldați, nave de război și avioane de luptă

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat că departamentul nu va comenta discuții private, adăugând că deciziile privind personalul se bazează pe un singur criteriu: siguranța și securitatea americanilor.

Potrivit CNN, SUA lucrau la o planificare de urgență pentru evacuarea americanilor din Ucraina, deoarece Rusia a continuat să concentreze trupe în apropierea graniței și să trezească temeri de o nouă invazie.

Rusia a desfășurat peste 127.000 de soldați în regiune.

Sursa: comisarul.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu