Ambasada Rusiei la București, anunț de ultimă oră: Ucraina se pregătește să invadeze Transnistria

Împlinire unui an de război ruso-ucrainean nu aduce vești bune pentru români. Ambasada Rusiei la București a anunțat, joi seara, că, potrivit ministerului rus al Apărării, forțele ucrainene se pregătesc să invadeze Transnistria, după cum relatează Știripesurse.

Într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook, Ambasada rusă a afirmat că ucrainenii au adunat soldați și armament la granița cu Republica Moldova.

Potrivit rușilor, dronele ucrainene survolează deja Transnistria. Rușii au anunțat că vor răspunde provocărilor ucrainene.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse:

Regimul de la Kiev și-a intensificat pregătirile pentru invadarea Republicii Moldovenești Nistrene (RMN)

După cum s-a raportat anterior, această acțiune a Forțelor Armate ale Ucrainei va avea loc ca răspuns la presupusa ofensivă a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Citiți și:  O MĂGĂRIE! Statul român plătește 158 milioane de lei pe lună pentru bunăstarea ucrainenilor

Ministerul Apărării al Federației Ruse înregistrează în prezent o acumulare semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei ucrainene-transnistrene, desfășurarea de artilerie la punctele de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor cu aeronave fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei peste teritoriul RMN.

Implementarea provocării planificate de către autoritățile ucrainene reprezintă o amenințare directă la adresa contingentului rus de menținere a păcii dislocat legal în Transnistria.

Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat provocării iminente a părții ucrainene”, a transmis Ambasada Rusiei la București.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Citiți și:  Anunț cumplit din Rusia. Cutremur la granița cu România! Vladimir Putin a dat ordinul

Lasa un comentariu