Am aflat ce conține exact dosarul asasinării lui Emi Pian! Discuția care a declanșat măcelul + ce au surprins camerele de supraveghere și ce nu s-a știut până acum

Asasinarea interlopului Florin Mototolea – zis Emi Pian, fost lider al Clanului Duduienilor – a zguduit ”lumea întunecată” a Capitalei. În urma descinderilor polițiștilor de la Omoruri și mascații Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, au fost ”ridicați” doi dintre fraţii lui Emi Pian – Grațian și Ciprian Duduianu – dar și o altă rudă a acestora, toți fiind, acum, cercetați în stare de arest. Pe numele lot a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor, fiind acuzaţi că, după ce Emi Pian a fost înjunghiat de Richard Emanuel Gheorghe, ar fi încercat să îl omoare pe agresor.

GÂNDUL.RO a prezentat, de altfel, informații în exclusivitate despre măcelul care a avut loc pe data de 3 august, la o adresă din Giulești, situată pe Intrarea Craiovei, acolo unde a fost organizată o așa zisă „gală de barbut”. Locația era relativ nouă și folosită de aproximativ o lună, în condițiile în care organizatorii jocurilor de noroc ilegale preferă să nu folosească de prea multe ori aceeași adresă.

Pentru această partidă s-ar fi strâns o mulțime de jucători din București, dar și din provincie, suma totală pusă în joc fiind de aproximativ 50.000 de euro. La masa de joc ar fi fost mai mulți lideri interlopi din București, între care fiul lui Emi Pian, care a venit să-și încerce norocul, Nat Mincă, din clanul Sadoveanu, Ninel Ștocaru, dar și mulți alții, între care și Richard Emanuel Gheorghe, care venise împreună cu prietenul său, Ciprian al lui Napi.

Undeva în jurul orei 02:00, în locația respectivă ar fi ajuns și Florin Mototolea, zis Emi Pian. Acesta ar fi avut o dispută cu Richard Emanuel Gheorghe, care îl împrumuta pe unul dintre jucători. Atunci, Emi Pian i-ar fi reproșat acestuia că îi dă bani unuia dintre clienții săi, cu toate că ”în lumea cămătarilor acest lucru este strict interzis”. Atmosfera a degenerat, iar Emi Pian a fost tăiat de Richard Emanuel Gheorghe.

Polițiștii au descoperit la fața locului o baionetă, un cuțit de culoare neagră și un briceag de culoare roșie
GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor alte informații senzaționale extrase chiar din referatul de arestare întocmit de polițiști și le prezintă în exclusivitate. Polițiștii au fost alertați de o persoană, prin apel la 112, iar aceasta a transmis că la adresa respectivă din București are loc o altercație și se aud focuri de armă.

”În fapt, în dimineața ..o persoană a sesizat prin 112 că la adresa din București, ….mai multe persoane se băteau, auzindu-se totodată focuri de armă. La fața locului s-au prezentat echipaje din cadrul Secției 20 Poliție care, din primele verificări, au stabilit că la adresă avusese loc o petrecere, fără a exista însă antecedente. Între timp, Dispeceratul 112 a dirijat echipajele de poliție pe str. …, unde se reclama că mai multe persoane de etnie rromă se băteau în stradă. Echipajele s-au deplasat la adresa indicată, fără însă a găsi vreo persoană. Ulterior, pe str. … în apropierea imobilului cu nr… a fost găsită o persoană, identificată ca fiind …. –care susținea că fusese agresată fizic și că îi fusese pulverizat spray lacrimogen în față” se precizează în referatul de arestare.

”În urma verificărilor efectuate în continuare în zonă, au fost depistate o baionetă aruncată în mijlocul străzii, iar în jurul acesteia, precum și în împrejurimi au fost observate pete brun roșcate sub formă de acumulări, mânjituri și stropi, cu aspect de sânge. De asemenea, în zonă a fost observat un toc pentru cuțit din material sintetic, iar pe strada imediat următoare – str. ….au fost observate un cuțit de culoare neagră și un briceag de culoare roșie, aruncate pe trotuar”.

Extras din referatul de arestare

Emi Pian, înjunghiat în picior în timpul partidei de barbut
În mass-media au apărut, inițial, și informații potrivit cărora interlopul Emi Pian a fost înjunghiat în gât, numai că informațiile din referatul de arestare – obținute de GÂNDUL.RO – transmit că acesta a fost înjunghiat în picior.

”În cursul aceleiași dimineți s-a stabilit că la Spitalul Universitar de Urgență București a fost adus cu o mașină de către …. victima (n.red. – Emi Pian), care prezenta o plagă tăiată în zona unui picior. Pe baza relațiilor primite de la unitatea spitalicească a rezultat că cel în cauză se numea …. –. Acesta a primit îngrijiri medicale de urgență însă, în pofida acestora, a decedat în cursul dimineții”, se menționează în referatul de arestare.

Deși a apărut în scenariu și varianta unei partide de rummy, referatul de arestare este sec – a fost vorba despre o partidă de barbut la care au participat aproximativ 15-20 de persoane.

”La adresa din București, … sector 6, a fost organizat un joc de barbut, la care s-au strâns cca. 15-20 de persoane, printre care… În jurul orei (…) în curte au început să vină mai mulți bărbați, întrucât urma să înceapă jocul de barbut, printre aceștia numărându-se și…, însoțit de fiul acestuia -, zis…., adunându-se în cele din urmă cca. 15-20 de persoane. Jocul de barbut s-a desfășurat în casă, fără a exista discuții aprinse sau alte conflicte. În timpul jocului, au apărut discuții legate de faptul că unul dintre participanții la jocul de barbut – …… – datora bani atât victimei (n.red. – Emi Pian), cât şi inculpatului. Conflictul între aceştia doi din urmă ar fi fost generat de împrejurarea că respectivul îi restituise împrumutul cu prioritate lui Emi Pian, nu şi inculpatului Richard Emanuel Gheorghe”

Extras din referatul de arestare

Emi Pian a părăsit locuința, dar s-a întors cu ”întăriri”
Emi Pian a părăsit locația, întorcându-se la scurt timp însoțit de mai mulți membri de familie și apropiați ai acestora, la bordul a trei autoturisme. Ceea ce înseamnă că a plecat doar pentru a se întoarce cu ”întăriri”, această informație apărând pentru prima oară în spațiul public.

Persoanele s-au deplasat cu trei autoturisme în zona Podul Giulești însoțiți de apropiați ai acestora.

”Persoanele anterior enumerate s-au deplasat cu trei autoturisme în zona Podul Giulești însoțiți de apropriați ai acestora. La locația menționată s-au întâlnit cu și…, plecând înspre destinația indicată de către cel dintâi. Au ajuns după scurt timp (…). unde au parcat în mijlocul străzii autoturismele de mai sus, una în spatele celeilalte. Au coborât din mașini, situația degenerând, culminând cu agresarea cu un cuțit de către (n.red. – Richard) a numitului (n.red. – Emi Pian) și cu decesul acestuia din urmă la spital”, precizează referatul de arestare.

Richard a încercat să fugă de locul altercației, dar a fost prins de Duduieni
După ce l-a înjunghiat pe Emi Pian, Richard a încercat să fugă, iar camerele de supraveghere au surprins momentele, imiginile fiind coroborate și cu declarațiile ulterioare date de inculpat.

”Potrivit declarației inculpatului din data de …08.2020 coroborată cu procesele-verbale de vizionare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere instalate la imobilele de pe străzile și, după altercația cu…, cel dintâi a fugit până pe str. ….(aflată în continuarea străzii….), unde a fost blocat de către un autoturism de culoare închisă, urmat îndeaproape de un al doilea autoturism de culoare închisă tip break”, se mai precizează în referatul de arestare.

”S-a întors și a fugit, însă s-a împiedicat în dreptul porții imobilului cu nr., căzând pe trotuar. A fost ajuns repede din urmă de către (n.red. – posibil Grațian) care a coborât din primul autoturism de culoare închisă și care i-a aplicat peste cap și corp lovituri cu un obiect contondent, posibil topor, precum și cu picioarele. Concomitent, din autoturismul de tip break a coborât … înarmat cu un obiect tăietor înțepător în mâna dreaptă, posibil cuțit, acesta apropiindu-se în fugă de … și aplicându-i la rândul său mai multe lovituri peste corp, cu arma la care am făcut referire anterior, dar și cu picioarele”.

După ce a fost prins, Richard a avut parte de un ”tratament dur”. A primit cel puțin șapte lovituri peste cap și corp, cu un obiect contondent – ”posibil baston telescopic” -, dar și cu picioarele.

Cei din clanul Duduienilor au vrut și au reușit să-l pedepsească drastic pe Richard pentru că l-a înjunghiat pe Emi Pian, iar referatul de arestare a prezentat, punct cu punct, acest moment al ”măcelului” prelungit. Ajuns la spitalul Elias, Richard a primit următorul diagnostic din partea medicilor:

”Richard a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias, unde s-a stabilit diagnosticul de agresiune prin lovire cu corp dur-tăietor. TCC minor secundar cu hematom epicranian parietal bilateral cu plăgi contuze de scalp asociate. Plagă delabrantă mentonieră. Multiple escoriații mâini bilateral, torace posterior. Contuzie genunchi stâng cu escoriații asociate. Contuzie antebraț stâng cu hematom braț. Contuzie cot stâng. Fractură 1/3 distală antebraț stâng”.

Trebuie precizat că membrii clanului Duduianu care au vrut sa-l omoare pe Richard au fost identificati după imaginile surprinse de camerele de supraveghere din stradă și de la spitalul unde l-au dus pe Emi Pian.

”… era la bustul gol și purta o pereche de pantaloni scurți de culoare roșie, aspect confirmat de martorii…, dar și de imaginile de supraveghere de la Spitalul Universitar de Urgență București. Acesta era înarmat cu un topor cu coadă lungă de lemn cu care l-a și lovit în zona capului, element de fapt ce rezultă cu prisosință din imaginile video înregistrate de camera instalată pe …..

… a detaliat că … era îmbrăcat cu un tricou alb cu un model pe care nu și-l mai amintește și cu pantaloni scurți. Avea în mână un cuțit cu care l-a lovit în zona feței, dar nu cu partea tăioasă. Declarația analizată este confirmată de aceleași imagini video de la locul faptei rspectiv de la Spitalul Universitar de Urgență București.

…a mai arătat că … are barbă vizibilă și e tuns scurt în lateral iar la momentul faptelor acesta purta un tricou negru și ar fi avut un spray paralizant cu care a pulverizat înspre el”

Extras din referatul de arestare

Frații lui Emi Pian au dorit să-l ucidă pe Richard: ”Intenția de suprimare a vieții acestuia”
Potrivit informațiilor din referatul de arestare a fraților lui Emi Pian – aceștia fiind acuzați că au dorit să-l ucidă pe Richard pentru că l-a înjunghiat pe Pian -, loviturile primite putea fi cauzatoare de moarte.

De fapt, conform referatul, intenția agresorilor a fost aceea de a suprima viața celui lovit, folosindu-se de ”obiecte contondente și obiecte tăietor-înțepătoare”.

”Din probele administrate în cauză, astfel cum au fost coroborate și analizate anterior, rezultă că inculpații (…) cu intenția de suprimare a vieții acestuia (n.red. – Richard). Concret, inculpații l-au lovit în mod repetat cu obiecte contondente și obiecte tăietor-înțepătoare, dar și cu picioarele, cauzându-i multiple leziuni traumatice, dintre care evidențiem: traumatism cranio-cerebral cu hematom epicranian și plăgi contuze de scalp asociate, plagă delabrantă mentonieră, fractură antebraț stâng, contuzii și echimoze la nivelul mâinilor și genunchilor. Obiectele vulnerante folosite (posibil topor, cuțit, baton telescopic, dar și lovituri de picioare) sunt apte, prin natura lor, să producă moartea unei persoane. De asemenea, zonele anatomice vizate (cap și trunchi) sunt vitale, cu mențiunea că fractura antebrațului stâng a fost cauzată, cel mai probabil, în urma încercărilor numitului (n.red. – Richard) de a para loviturile aplicate. Nu în ultimul rând, intensitatea loviturilor aplicate a fost ridicată, având în vedere leziunile cauzate. Aceste elemente, completate de numărul repetat al loviturilor, constituie împrejurări de fapt ce relevă cu prisosință intenția celor trei inculpați de a suprima viața numitului”, concluzionează referatul de arestare.

Gheorghe Emanuel Richard, din clanul Rinu, tânărul în vârstă de 26 de ani care l-a ucis pe Emi Pian, a fost și el arestat preventiv pentru 30 de zile.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *