“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICAȘTIRI BUZAU

Altă fabrică din România se închide din cauza PSD. 900 de persoane trimise în șomaj!

Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu a decis creșterea salariului minim lucru ce a dus deja la închiderea unei fabrici de textile din Urziceni, 350 de femei fiind trimise în șomaj. Problema nu o repezintă creșterea salariului minim ci taxele care însoțesc această creștere.

La Oradea, Antonio Sargenti, administratorul unei firme care are o fabrica de pantofi cu peste 900 de angajati se gandeste deja sa isi mute afacerea in alta tara. „Pretul din manopera incepe sa se apropie de alta tara din vestul Europei. Ne face ca noi, incet-incet, trebuie sa ne gandim la o relocare din locul in care producem”, spune Sargenti potrivit incont.stirileprotv.ro și preluat de oradeaindirect.ro.

Oamenii de afaceri spun ca in ultimii patru ani salariul minim s-a dublat de la 700 de lei in ianuarie 2013 la 1.450 de lei in prezent. In tot acest timp angajatii nu au produs mai mult.

eddede 2

Compania Alison Hayes, cel mai mare producător de textile din România după cifra de afaceri din 2015, a decis închiderea fa­bricii din Urziceni unde lu­crea­ză în prezent circa 350 de croitorese şi cusătorese, informează Ziarul Financiar.

“Nu suntem împotriva creşterii salariului mi­nim din Romania, ba chiar credem că este prea mic dacă ne uităm la Europa. Totuşi, dacă luăm în calcul majorările acestuia, taxele prea mari şi lipsa de infrastructură, atunci realizăm că avem un cost de producţie prea mare în Romania”, spune Nicolas Georghiades (45 de ani), directorul operaţional al Alison Hayes şi unul dintre acţionari.

Majorarea cu 16% a salariului minim brut, de la 1 februarie 2017, începe să fie resimţită de micile afaceri din România. Managerii a două făbricuţe din judeţul Buzău spun că fie au operat deja disponibilizări de personal, fie se gândesc la concedieri, potrivit Startup Cafe și preluat de digi24.ro.

Una dintre fabricile afectat este Mopiel din orașul Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Fabrica face încălțăminte din piele și a început cu lohn. Din 2005 însă, fabrica lucrează propriile lor modele sub marca proprie, înregistrată în România. (Sursa: Romani Buni)

VEZI SI: Deputat PSD, profund revoltat de salariu: „Mi se dau 5.000 de lei de mizerie. Eu fac suficient de mult pentru tara mea ca sa fiu platit cu o mizerie de salariu”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

4 comentarii

  1. Poate fi bugetar dar cum îți explici că la noi sunt salaiile cele mai mici? Nu știu dacă tu ai muncit (la propriu ) în occident darpoți tu să-mi dai un exemplu de salariu sub 800 de euro în mână în orice domeniu din vest ..chiar și la macaronari pt. normă întreagă , nu la negru (pt. români!) ci pt. ai lor ? ! La unguri minim 500E, sloveni minim 800E , la austrieci 1200/1500, tot minim ! Nu vorbim de cei din vestul adevărat ! DAr să nu uităm că românii sunt plătiți la jumate ca occidentalii acolo ! LA noi ți se pare mult 1450 de lei din care patronul plătește cam jumate la stat?! Cum îți explici că unele multinaționale au acum și asta înainte de creșterea salariior au încadrat la 1700 în mână ?! Cum de ăștia pot? Am văzut fluturaș la om ce lucrează la bandă, cu ore suplimentare la 4500 ! Ei acolo crezi că nu plătește impozit ?! Plătește…deci se poate și s-a putut ! Ce dacă se ajunge și la noi la salarii acceptabile?! Pleacă? Vin alții !

  2. Ducase de unde au venit excrocii ,ca au transformat tara asta in sclavi.Suntem ultima tara in Europa care mai acceptam salari de nimic……

  3. Ducase de unde au venit excrocii ,ca au transformat tara asta in sclavi.Suntem ultima tara in Europa care mai acceptam salari de nimic……

  4. Poate fi bugetar dar cum îți explici că la noi sunt salaiile cele mai mici? Nu știu dacă tu ai muncit (la propriu ) în occident darpoți tu să-mi dai un exemplu de salariu sub 800 de euro în mână în orice domeniu din vest ..chiar și la macaronari pt. normă întreagă , nu la negru (pt. români!) ci pt. ai lor ? ! La unguri minim 500E, sloveni minim 800E , la austrieci 1200/1500, tot minim ! Nu vorbim de cei din vestul adevărat ! DAr să nu uităm că românii sunt plătiți la jumate ca occidentalii acolo ! LA noi ți se pare mult 1450 de lei din care patronul plătește cam jumate la stat?! Cum îți explici că unele multinaționale au acum și asta înainte de creșterea salariior au încadrat la 1700 în mână ?! Cum de ăștia pot? Am văzut fluturaș la om ce lucrează la bandă, cu ore suplimentare la 4500 ! Ei acolo crezi că nu plătește impozit ?! Plătește…deci se poate și s-a putut ! Ce dacă se ajunge și la noi la salarii acceptabile?! Pleacă? Vin alții !

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.