Alina Mungiu Pipidi, despre Klaus Iohannis: „S-a închis într-un colţ din care nu prea mai are cum să iasă”

Alina Mungiu Pipidi, profesor științe politice şi preşedintele Societății Academice Române, a comentat declarația preşedintelui Klaus Iohannis, după căderea Guvernului Cîţu. Aceasta a apreciat că România este într-o situaţie de catastrofă sanitară, iar preşedintele nu trebuie să tragă de timp, ci să formeze o majoritate cu măsuri urgente.

Întrebată ce crede că va face preşedintele Klaus Iohannis după consultările cu partidele politice, Alina Mungiu Pipidi, profesor științe politice şi preşedintele Societății Academice Române, a precizat că România are nevoie de soluții pentru că se află într-o situaţie de catastrofă sanitară.

„Preşedintele s-a închis într-un colţ de unde nu prea mai are cum să iasă fără riscuri personale extrem de mari. Deci ceea ce înțeleg că se aude că se va merge mai departe cu încă o propunere Florin Cîţu nici nu pot să consider o variantă serioasă. Nu numai că această variantă nu este constituțională, dar votul de astăzi, reacțiile pe online, ele arată o poziție semnificativă la guvernarea Cîțu, la care aş vrea să reamintesc că nu este afișat pe niciun site al Guvernului României care este adevărata rată de reproducere la aceasta infecție.

„Preşedintele nu trebuie să tragă de timp ci să formeze cât mai repede o majoritate. România este într-o situaţie de catastrofă sanitară”
România este într-o situaţie de catastrofă sanitară şi chiar în acest moment Guvernul Cîţu care e actual, el a căzut dar tot el e la butoane nu e în stare să ne spună şi președinția care sunt cifrele relevante şi adevărate de spre această infecţie. Deci preşedintele nu trebuie să tragă de timp, ci trebuie cât mai repede să construiască o majoritate ca măsurile semnificative să fie luate că iată este o majoritate parlamentară. Această majoritate este de acord cu un singur lucru să nu mai fie Florin Cîţu premier.

Dar majoritatea asta trebuie imediat să fie pusă de acord pe ce facem că nu poţi să iei restricții cu guverne minoritate”, a spus Alina Mungiu Pipidi, profesor științe politice şi preşedintele SocietățiiAcademice Române la News Hour with CNN.

Sursa: antena3.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu