Alina Gorghiu, pusă la punct imediat de Klaus Iohannis

Dreptul constituțional la avort a fost cerut de Alina Gorghiu, ajunsă, provizoriu, șefă la Senat, adică al doilea om în stat. Primul om în stat, Klaus Iohannis, și-a pus la punct fost subordonată din PNL. Iohannis i-a transmis, de la Palatul Cotroceni, că România nu trebuie să ajungă în situația în care se află SUA pe tema dreptului constituțional al avortului și că legislația actuală românească este rezolvă rezonabil un subiect extrem de sensibil.

”Este o chestiune care atunci când se discută este posibil să se aducă în discuție. Însă dacă această temă a devenit o complicație politică în Statele Unite ale Americii, nu înseamnă că trebuie și noi să facem o complicație din ea. Situația este rezonabil rezolvată prin legislația românească.”, a spus Klaus Iohannis, scrie stiripesurse.ro.

Citiți și:  "Aleșii" Romaniei își fac planuri de vacanță. Alina Gorghiu pleacă în Vourvourou

Anterior declarațiilor lui Iohannis, Gorghiu făcuse o apologie a dreptului femeii asupra corpului său, fără a menționa etica și morala sau eventualele metode de contracepție pentru o sarcină nedorită de cea care vrea să aibă control asupra corpului. ”(…) niciodată nu trebuie să încetăm să luptăm pentru păstrarea dreptului femeii de a decide ea însăși ce face cu corpul ei. Femeile au dreptul la autonomie și autodeterminare corporală! Și ce ar fi să fie și în Constituția noastră așa?”, a transmis fosta șefă a PNL, partid creștin-democrat.

Sursa: replicaonline.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Iohannis dă marea lovitură în Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.