“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Alimentele care provoacă insomnii. NU LE MAI CONSUMA! De aceea nu mai poti sa dormi noaptea

Este interzis să mai consumăm acest tip de alimente:

Insomnia afectează aproximativ 30% din populația adultă. Una dintre cauze ar putea fi dieta. Cercetătorii au vrut să afle care este legătura dintre alimente și insomnie. Ce au aflat e foarte grav.

Alimentele care provoacă insomnii

Se estimează că 30% dintre adulți suferă de insomnie, iar un studiu nou realizat de cercetătorii de la Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Universitatea Columbia sugerează că dieta poate fi parțial de vină. Studiul a descoperit că femeile aflate în postmenopauză care au consumat o dietă bogată în carbohidrați rafinați – în special zaharuri adăugate – aveau un risc mai mare de a suferi de insomnie. Femeile a căror dietă includea cantități mai mari de legume, fibre și fructe întregi (nu suc) în schimb au prezentat un risc mai mic.

„Insomnia este adesea tratată cu terapie cognitivă comportamentală sau cu medicamente, dar acestea pot fi costisitoare sau pot avea efecte secundare. Identificând alți factori care duc la insomnie, putem găsi intervenții simple și cu costuri reduse, cu mai puține efecte secundare potențiale”, spune autorul principal al studiului, James Gangwisch, doctorat, profesor asistent la Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Columbia University, conform medicalxpress.com.

Legătura dintre dietă și somn este o zonă emergentă de cercetare. Studiile anterioare au explorat o posibilă legătură între carbohidrații rafinați și insomnie, dar rezultatele au fost inconsecvente. Și pentru că studiile nu i-au urmărit pe participanți de-a lungul timpului, nu este clar dacă o dietă bogată în carbohidrați rafinați a declanșat insomnia, sau dacă insomnia a determinat indivizii să mănânce mai multe dulciuri.

O modalitate de a determina dacă aportul de carbohidrați provoacă probleme de somn este de a cerceta apariția insomniei la persoanele cu diferite diete. În studiul curent, Gangwisch și echipa sa au adunat date de la peste 50.000 de participanți la „Inițiativa pentru sănătatea femeilor”, care au completat jurnalele alimentare. Cercetătorii au analizat dacă femeile cu un indice glicemic alimentar mai ridicat aveau un risc mai mare de a dezvolta insomnie.

Carbohidrații nu sunt creați identic. Diferite tipuri și cantități de carbohidrați cresc nivelul de zahăr din sânge în grade diferite. Carbohidrații cu un nivel ridicat de rafinare – cum ar fi zaharuri adăugate, pâine albă, orez alb și băuturile carbogazoase au un indice glicemic mai mare și determină o creștere mai rapidă a glicemiei. „Când zahărul din sânge este crescut rapid, corpul tău reacționează prin eliberarea insulinei, iar scăderea rezultată a zahărului din sânge poate duce la eliberarea de hormoni precum adrenalina și cortizolul, care pot interfera cu somnul”, spune Gangwisch.

Cercetătorii au emis ipoteza că aceste creșteri rapide și scăderi ale glicemiei după consumul de carbohidrați rafinați pot declanșa insomnie. Cu cât este mai mare indicele glicemic, în special atunci când este alimentat de consumul de zaharuri adăugate și cereale prelucrate, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta insomnie. De asemenea, au descoperit că femeile care consumau mai multe legume și fructe întregi (nu sucuri) aveau mai puține șanse să dezvolte insomnie.

„Fructele integrale conțin zahăr, dar fibra din ele încetinește rata de absorbție pentru a ajuta la prevenirea creșterilor rapide de zahăr din sânge”, spune Gangwisch. „Acest lucru sugerează că vinovatul alimentar care a declanșat insomnia femeilor au fost alimentele extrem de procesate care conțin cantități mai mari de zaharuri rafinate care nu se găsesc în mod natural în alimente”, mai spun specialiștii.

Întrucât majoritatea oamenilor, nu doar femeile aflate în postmenopauză, experimentează o creștere rapidă a glicemiei după consumul de carbohidrați rafinați, autorii suspectează că aceste descoperiri pot fi valabile și la o populație mai largă.„Pe baza descoperirilor noastre, am avea nevoie de studii clinice randomizate pentru a determina dacă o intervenție dietetică, axată pe creșterea consumului de alimente integrale și carbohidrați complecși, ar putea fi utilizată pentru a preveni și trata insomnia”, spune Gangwisch.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.