Alianța care zguduie toată lumea. Serghei Lavrov face mișcarea momentului

Vestea momentului din Rusia. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov face mișcarea momentului. Totul începe de duminică, 24 iulie. Moscova a dat toate detaliile chiar acum.

Mișcarea momentului făcută de Rusia. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov vrea să creeze noi alianțe non-occidentale, având în vedere situația actuală, iar primul demers în acest sens îl va face astăzi.

Potrivit ultimelor informații, Lavrov începe duminică un turneu african în Egipt. Acolo, el urmează să se întâlnească cu alți oficiali, având ca scop crearea unor alianțe mai strânse.

Conform Reuters, Rusia caută noi aliați, având în vedere că Statele Unite, dar și restul puterilor occidentale au încercat în ultimele cinci luni de zile să izoleze Moscova cu sancțiuni aspre, după războiul declanșat în Ucraina la 24 februarie.

Rusia caută noi parteneri în Africa
Turneul efectuat de Lavrov începe cu Egiptul, unde acesta se va întâlni cu membrii Ligii Arabe la Cairo. Ulterior, oficialul rus se va deplasa în Etiopia şi UEgiptganda, două ţări care au relaţii tensionate cu Occidentul, iar mai apoi în Republica Congo.

Citiți și:  Se construiește noua ordine mondială? ANUNTUL lui Lavrov

Menționăm faptul că Egiptul a avut mereu relații strategice și economice semnificative cu Rusia. La rândul ei, țara condusă de Vladimir Putin a fost o sursă cheie în ultimii ani de grâu, armament şi turişti, mai arată sursa citată.

Amintim și de faptul că săptămâna trecută, corporaţia energetică rusă de stat Rosatom a început construcţia mult amânată a primei centrale nucleare din Egipt. Acesta este cel mai mare proiect ruso-egiptean de la finalizarea Marelui Baraj Aswan de pe Nil în 1970, însă statele occidentale au devenit neliniștite odată cu apropierea celor două țări.

Poziția Egiptului față de războiul din Ucraina
De cealaltă parte, referitor la relaţia Egiptului cu Statele Unite, aceasta rămâne centrală şi, în conformitate cu poziţia Occidentului. Menționăm însă că poziţia occidentală privind războiul a căpătat o influenţă limitată în lumea arabă şi în Africa.

Citiți și:  News alert. In timp ce Iohannis este la Kiev, Lavrov ținteste Chișinăul: 'Desigur, ei încearcă clar să transforme Moldova într-o a doua Ucraină'

Mai exact, aici, guvernele sunt receptive la alternativele non-occidentale, a declarat H.A. Hellyer de la Royal United Services Institute, un think tank din Marea Britanie.

Acesta a mai adăugat și că Egiptul nu vrea să ofere privilegii și nici să se limiteze la o singură relație, cu Occidentul. „Egiptul identifică faptul că lumea devine mai mult şi nu mai puţin multipolară şi nu vrea să se limiteze la o relaţie care privilegiază Occidentul mai presus de orice”, a spus el.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu