fbpx
GENERAL

Alianţa care va fi de neoprit! Trei mari puteri ale lumii au decis să bată palma

pamantul va fi lovit miercuri de o furtuna solara pagubele pot a

În contextul tensiunilor tot mai mari în diferite regiuni ale globului şi al riscului nuclear despre care a ajuns să se vorbească tot mai des în ultimele luni, trei mari puteri ale lumii au decis să bată palma şi să construiască o alianţă ce va putea face faţă tuturor ameninţărilor. Totul a devenit foarte clar în urma exerciţiilor ce au avut loc săptămâna trecută.

Trei mari puteri ale lumii şi-au dat mâna pentru ceea ce ar putea deveni un nou parteneriat militar care să răspundă la ameninţarea reprezentată în regiune de Coreea de Nord, stat condus cu o mână de fier de dictatorul Kim Jong-un.

SUA, Japonia şi Coreea de Sud fac front comun împotriva ameninţărilor venite de la Phenian
Este vorba despre Statele Unite ale Americii, Japonia şi Coreea de Sud. Cele trei state au participat, săptămâna trecută, la un exerciţiu de apărare antirachetă balistică.

Informaţia a fost dată publicităţii chiar de către Pentagon, marţi. Exerciţiul respectiv a avut loc în largul coastelor insulei Hawaii, notează agenţia de presă Reuters.

Astfel de exerciţii au mai avut loc şi în trecut, însă ultimul datează din anul 2017. Relaţiile dintre Coreea de Sud şi Japonia au atins apoi cel mai scăzut nivel din ultimii ani în 2019. Totul s-a datorat unei dispute istorice reînnoite, care datează încă din secolul trecut, când peninsula coreeană a fost ocupată de către Japonia între anii 1910 şi 1945.

Ce s-a schimbat pe relaţia dintre Seul şi Tokyo chiar în acest an?
În luna mai a acestui an însă, un nou preşedinte a preluat puterea în Coreea de Sud. Conservatorul Yoon Suk-yeol a promis, imediat după ce a preluat mandatul de şef al statului, că va îmbunătăţi relaţiile cu Japonia şi va aprofunda alianţa încheiată cu Statele Unite, inclusiv prin extinderea sau reluarea exerciţiilor comune, totul în încercarea de a descuraja în mod eficient Coreea de Nord.

Noul exerciţiu comun al celor trei ţări, de avertizare cu rachete şi de căutare şi urmărire a rachetelor balistice, a avut loc săptămâna trecută, între 8 şi 14 august, în timpul exerciţiilor multinaţionale Pacific Dragon.

Astfel, Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud şi-au demonstrat angajamentul de a răspunde provocărilor prezentate de Coreea de Nord, de a proteja securitatea comună şi de a consolida organizaţia internaţională bazată pe ordine, se arată în mesajul oficial transmis de către Pentagon.

Rusia şi-ar putea întări legăturile cu Coreea de Nord
Reamintim că luni, 15 august, o informaţie a dat fiori reci întregii planete.

Vladimir Putin doreşte o întărire a relaţiilor dintre ţara sa şi Coreea de Nord. Potrivit presei de la Phenian, Putin i-a transmis dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un, că Rusia şi Coreea de Nord îşi vor „extinde relaţiile bilaterale cuprinzătoare şi constructive prin eforturi comune”.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.