GENERAL

Alianța care cutremură Balcanii și pune în gardă NATO!

nato2 610x300 1

Mii de creștini ortodocși au mărșăluit duminică la Belgrad, împotriva unui important eveniment pro-LGBTQ, desi acesta a fost anulat. În paralel, la Moscova a fost organizat un mars de solidaritate cu poporul sârb, „de la frate la frate”.

Solidaritatea Moscovei cu Belgradul este de drum lung, începând prin prisma resentimentelor sârbești față de NATO, ca urmare a bombardamentelor Alianței din 1999.

La mai bine de două decenii distanță, majoritatea sârbilor denunță expansionismul NATO și politica internațională a SUA, dar și candidatura țării la UE.

Consolidarea „frăției” ruso-sârbe
Recentele tensiuni din Priștina au reaprins tensiunile din Balcanii de Vest, în timp ce voci mai pesimiste vorbesc chiar despre riscul unui nou război în zonă. Consolidarea „frăției” ruso-sârbă a căpătat o nouă dimensiune și după ce Serbia a semnat cu Rusia Memorandumul de aderare la Uniunea Economică Eurasiatică. Continuând cu denunțarea de către Belgrad a sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, în ceea ce sârbii numesc „o isterie anti-rusă”.

Mii de credincioși ortodocși au mărșăluit duminică seara la Belgrad pentru a avertiza împotriva posibilei organizări a Europride, în ciuda deciziei autorităților de a anula această mare adunare a comunității LGBTQ planificată pentru luna septembrie.

„Profanarea țării noastre, a bisericii și a familiei noastre”
Purtând icoane, cruci și steaguri religioase, demonstranții au mărșăluit prin centrul orașului, rugându-se și cântând, și s-au adunat în fața Catedralei Sfântul Sava.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat sâmbătă că a decis, în urma consultării cu guvernul, că marșul, care face parte dintr-un important eveniment anual paneuropean, va fi „amânat sau anulat”.

El a explicat că nu este posibil să „gestioneze totul”, în condițiile în care Serbia se confruntă cu o „criză dificilă” în Kosovo, fostă provincie sârbă care și-a declarat independența în 2008, niciodată recunoscută de Belgrad.

Dar Marko Mihailovic, unul dintre coordonatorii Europride, programat să aibă loc la Belgrad între 12 și 18 septembrie, a declarat: „Marșul va avea loc așa cum a fost planificat pe 17 septembrie”, informează BFM TV.

Vorbind în fața mulțimii, duminică, episcopul Nikanor al Bisericii Ortodoxe Sârbe a salutat decizia de a anula ceea ce el a numit „o profanare a țării noastre, a bisericii noastre și a familiei noastre”.

Episcopul a declarat, potrivit imaginilor difuzate de site-ul de știri Glas Javnosti, că credincioșii sunt gata să iasă din nou în stradă pentru a „sta în fața celor care intenționează să distrugă valorile Serbiei”.

Primele două marșuri Pride din Belgrad, în 2001 și 2010, au fost marcate de violențe. Marșul a avut loc în mod regulat din 2014, dar cu o prezență mare a poliției.

Miting de solidaritate cu Serbia la Moscova
În paralel, la Moscova a fost organizat un miting auto în sprijinul Serbiei, după ce un convoi de aproximativ 100 de mașini cu steaguri ale Rusiei și Serbiei a pornit de pe autostrada Kaluga.

Potrivit organizatorilor, „țările noastre ar trebui să se sprijine reciproc, mai ales acum, când presiunea din partea Occidentului este atât de mare”.

Se pare că aceasta este una dintre cele mai notabile acțiuni ale Federației Ruse în sprijinul Serbiei din 1999 încoace. În cadrul mitingului a avut loc o sesiune de comunicare video cu Belgradul, în timpul protestelor anti Europride.

Sursa: national.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.