Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, atacati DUR de Cîțu. Ce obsesie are fostul premier

Florin Cîțu a declarat că decizia renunțării la proiectul de lege privind introducerea certificatului verde la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Florin Cîţu a declarat că pentru el este o prioritate certificatul verde şi a adăugat că îşi menţine opinia ca măsurile avute în vedere pentru populaţie să fie discutate în interiorul coaliţiei de guvernare, înainte ca cineva să iasă şi să le anunţe public.

„Bineînţeles că am discutat cu Marcel Ciolacu. Le spun şi public, le spun şi în privat, eu îmi menţin părerea că trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele publice”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament dacă a discutat cu Marcel Ciolacu.

Cîţu vrea un răspuns fundamentat nu doar declarații
Fostul premier a mai spus: Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări, spunând totodată că certificatul verde este o prioritate pentru el, însă momentan există în procedură legislativă doar proiectul său, iar când va exista un alt proiect în coaliţie, atunci se va lucra pe el.

Citiți și:  Certificatul verde, OBLIGATORIU la locul de muncă! Anunț pentru toți românii

„Este în Parlamentul României. E în procedură parlamentară, cel pe care l-am depus eu. Altul nu există. Când o să avem celălalt proiect, o să lucrăm la el. Acest subiect nu a fost la coaliţie pe ordinea de zi. Pentru mine este o prioritate certificatul verde”, a mai subliniat Florin Cîţu.

Alexandru Rafila a declarat că certificatul verde nu mai este o urgență
În opinia sa, momentan nu este necesar, deoarece speră ca valul 5 să se încheie repede, şi spune: „Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”, a explicat ministrul Sănătăţii Rafila.

Citiți și:  Rasturnare de situatie! Ce se întâmplă cu formularul digital de călătorie

Sursa: evz.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu