Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Alex Dima: „Poți să ajungi criminal într-o fracțiune de secundă”

alex dima 2 3 size24

Alex Dima, unul dintre cei mai cunoscuți reporteri Pro TV, a fost martorul unui incident traumatizant.

El a asistat la un accident în direct și a povestit reacția oamenilor, dar a tras și un semnal de alarmă în privința lipsei de educație și empatie în astfel de momente.

“În fața noastră, la cateva masini, un sofer inconstient a depasit pe linie continua in curba si s-a infipt intr-o masina in care era o familie. Mama a ramas incarcerata, copila aflata pe bancheta din spate ranita serios si ea. Vinovatul a iesit teafar din masina.

Ma bantuie imaginea si strigatele de ajutor ale tatalui care se afla la volanul masinii care circula regulamentar.

Poti sa ajungi criminal intr-o fractiune de secunda. Soselele noastre sunt pline de inconstienti, indivizi care probabil din cauza unor frustrari acumulate in viata, fac demonstratii criminale la volan, singurul loc in care pot arata ca sunt “cineva”….Altfel, nu pot intelege cum de poti avea un asemena comportament.

In al doilea rand, in astfel de momente se vad carente in educatia noastra si lipsa de empatie. Chiar daca am tot insistat, pur si simplu zeci de masini au refuzat sa opresca si au calcat peste urmele accidentului. Pun video in comentarii.

In al treilea rand, am realizat ca habar nu avem ce inseamna primul ajutor. O mare de oameni se uita fara sa stie ce trebuie facut pentru omul prins intre fiare. Si aici ma numar si eu. Tocmai de aceea, ma voi duce sa fac un asfel de curs, era in plan de multa vreme, acum e momentul. Cursurile de prim ajutor trebui sa fie materie de studiu in scoala.

M-a impresionat interventia unor oameni simpli care locuiau in zona. Au dirijat soferii care ardeau de nerabdare sa isi vada de drum, au stat langa copila ranita, s-au facut scut intre tatal sofer in masina care circula regulamentar si soferul care a provocat accidentul, au demonstrat ca sunt oameni.

Circulati prudent, respectati-i pe cei de langa voi si daca n-ati facut-o pana acum, inscrieti-va la un curs de prim ajutor. O sa vina ziua in care o sa aveti nevoie!

Pentru ca am starnit multe pareri, vin cu urmatoarele precizari, de bun simt si rezultate si dupa o discutie cu un politist de la rutiera.

1. In astfel de situatii trebuie sa stai in coloana, celalalt sens ramane liber pentru interventia echipajelor. In plus, daca trecem peste urmele accidendului se distrug dovezile necesare anchetei. Deci, ramanem in coloana si asteptam, avem rabdare. Tocmai lipsa de rabdare a unora provoaca astfel de tragedii.

2. N-ar strica sa ne mai uitam din cand in cand pe Codul Rutier, sa ne reimprospatam informatiile. Acolo scrie cum trebuie procedat in caz de accident.

3. Daca nu ajungem la un curs de prim ajutor, exista pe net multe informatii. Macar pe ele sa ne uitam.

Drumuri bune sa aveti!”, a scris Alex Dima pe facebook.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.