ALERTA Zelenski avertizează: Rusia pregătește un atac cu arme chimice

Miercuri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia pregătește un atac împotriva Ucrainei folosind arme chimice.

În timpul unui discurs în fața parlamentului japonez, Zelenski a spus: „Primesc rapoarte că Rusia pregătește atacuri folosind arme chimice precum gazul sarin, la fel ca Siria”.

Potrivit CDC, sarinul este un agent nervos produs de om care a fost dezvoltat inițial ca pesticid. Sarin a fost folosit în 1995, când membrii unui cult japonez au atacat un sistem de metrou din Tokyo, soldat cu 14 morți.

Comentariile lui Zelenski cu privire la armele chimice vin la scurt timp după ce președintele american Joe Biden a declarat că președintele rus Vladimir Putin „a luat în considerare” să folosească atât arme chimice, cât și biologice împotriva Ucrainei.

Citiți și:  ALERTA SUA au dat 'undă verde' țărilor NATO să dea avioane de luptă Ucrainei

„De asemenea, sugerează că Ucraina are arme biologice și chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că se gândește să le folosească pe ambele. El a folosit deja arme chimice în trecut și ar trebui să fim atenți la ceea ce urmează să vină”, a spus Biden luni.

Biden a vorbit, de asemenea, despre afirmațiile făcute de Rusia că SUA dețin arme chimice în Europa, pe care Biden le-a numit „steag fals”.

Potrivit lui Biden, Putin este “cu spatele la zid” și evocă noi operațiuni “false flag”, susținând că SUA dispun de arme biologice și chimice în Europa.

“Pur și simplu, nu este adevărat. Vă garantez”, a spus președintele american.

Pe lângă comentariile lui Biden cu privire la posibila utilizare a armelor chimice, Reuters a raportat miercuri că Olaf Scholz l-a avertizat direct pe Putin împotriva utilizării armelor chimice sau biologice.

Citiți și:  Putin a dat ordinul! Rusia trimite o undă de șoc la nivel mondial

Citând ziarul german Die Zeit, Reuters a raportat că Scholz a spus că folosirea armelor chimice sau biologice „ar fi inacceptabilă și de neiertat”.

Pe fondul conflictului în curs dintre Rusia și Ucraina, Putin și-a pus forțele nucleare în alertă maximă, stârnind temeri de un potențial război nuclear din partea mai multor națiuni occidentale.

În timpul unui interviu acordat aseară pentru CNN, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Putin ar putea folosi o armă nucleară în Ucraina dacă Rusia se confruntă cu o „amenințare existențială”.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *