ALERTA. Washington Post: Romania inclusa in „pandemia de coruptie”


Washington Post a scris de „pandemia de coronavirus” generată de boala Covid-19 și a enumerat țările care au înregistrat achiziții și cheltuieli suspecte în ceea ce privește măștile de protecție la prețuri de două ori mai mari față de piață.

Potrivit Washington Post, România, alături de Columbia, Argentina și Bangladesh sunt statele incluse în „pandemia de corupție”, din cauza achiziției de măști de la Romwine and Coffee SRL la prețuri de două ori mai mari față de piață.

„În România, unde procedura normală de licitație a fost suspendată pentru a accelera achizițiile, au apărut critici și semnale de alarmă în ce privește înțelegerile pe sub masă. Romwine and Coffee SRL, o companie mică cu sediul la 32 de km de București, vinde țigări și lichior. Dar a câștigat două contracte în valoare de 12, 6 milioane de dolari pentru a furniza măști medicale la preț dublu față de prețul pieței”, au notat jurnaliștii americani.

Sanimed International, un furnizor de echipamente medicale, a efectuat un parteneriat cu vânzătorul de țigări și lichior, iar Cătălin Hideg, proprietarul Sanimed, a afirmat că a declarat că acest acord nu este unul ieșit din comun.

„Peste tot în lume, toate companiile mari folosesc alte companii pentru licitații. Se fac consorții, asocieri, parteneriate. Sunt companii cu trei angajați și trei laptoturi care câștigă licitații de sute de milioane de euro pentru străzi, autostrăzi, poduri, ș.a.m.d.”, a declarat Hideg, potrivit B1 TV.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *