Alertă: Vine urgia! Fenomene neobișnuite anunțate de meteorologi. Cum va fi vremea de Crăciun

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, precum și o informare de precipitații mixte, vânt și polei.

Patru judeţe din Transilvania cad sub incidenţa Codului galben. De asemenea, pentru restul ţării, ANM a emis o informare de precipitaţii mixte, vânt şi polei.

În intervalul 22 decembrie, ora 5:00 – 23 decembrie, ora 18:00, în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. De asemenea, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Citiți și:  Vremea intoarce din nou foaia. Anunț de ultimă oră de la ANM!

În acelaşi timp, tot de sâmbătă dimineaţa şi până duminică la ora 18:00, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 de metri, vor fi precipitaţii mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale, în general, de 50 – 55 km/h. Totodată, în zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

ANM precizează că, în cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Citiți și:  ULTIMA ORA de la ANM. Informare meteo de VREME REA

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile