ALERTA. UE activează ‘opțiunea nucleară’ împotriva Rusiei

 

Noile sancţiuni propuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei vor viza sectoare strategice şi vor bloca accesul băncilor ruseşti pe pieţele financiare europene, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa şi Reuters. Interzicerea accesului Rusiei la sistemul bancar european a fost denumită ”opțiunea nucleară” în materie de sancțiuni economice, asta pentru că va izola complet Rusia.

‘Prin acest pachet (de sancţiuni), vom viza sectoare strategice ale economiei ruse prin blocarea accesului lor la tehnologii cheie şi la pieţe. Vom slăbi baza economică a Rusiei şi capacităţile sale de a se moderniza’, a afirmat von der Leyen într-un comunicat.

‘În plus, vom îngheţa activele ruseşti din UE şi vom opri accesul băncilor ruseşti pe piaţa financiară europeană’, a adăugat ea.

Potrivit Comisiei Europene, UE este cel mai mare partener comercial al Rusiei.

Noile măsuri, ce vor fi discutate de liderii UE într-un summit convocat cu începere de la ora 19:00 GMT, vor fi ‘cel mai dur pachet de sancţiuni care a fost aplicat vreodată’, a indicat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

‘Aceasta este printre cele mai negre ore pentru Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Conducerea Rusiei se va confrunta cu o izolare fără precedent’, a adăugat el.

UE va pregăti, de asemenea, un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina, a mai afirmat Borrell.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *