ALERTA TREI țări europene dau „INTERZIS” românilor

Lituania, Finlanda și Republica Moldova sunt cele trei țări europene în care accesul românilor este interzis odată cu creșterea cazurilor noi de coronoavirus raportate de România. Excepții se aplică, totuși, celor care au rezidență în aceste țări sau care merg la muncă ori la studii.

Guvernul din Cipru a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Cipru

Începând de joi, românii care nu au rezidență în Cipru trebuie să prezinte la graniță o autorizație de călătorie, un test Covid cu rezultat negativ, un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot și, dacă au reușit să îndeplinească toate aceste cerințe, tot trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

România a fost inclusă de autoritățile cipriote în categoria C, respectiv a statelor ale căror cetățeni trebuie să prezinte la intrarea în țară, începând de joi, un permis special din partea Ministerului de Interne din Cipru, pe lângă autorizația de călătorie, completată online cu 24 de ore înainte, și un test PCR cu rezultat negativ, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

România, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia vor fi nevoite să îndeplinească mai multe condiții, respectiv deţinerea unei autorizaţii de călătorie, a unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 şi, în anumite cazuri, a unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot, conform informațiilor primite de Ministerul Afacerilor Externe.

România a fost inclusă de autoritățile din Belgia în „zona portocalie”. Persoanelor care vin din România li se recomandă să se testeze de COVID-19, dacă apar simptome ale bolii.

16 iulie: Intrarea în Bosnia și Herțegovina impune obligativitatea unui rezultat negativ la un test COVID-19 la intrarea pe teritoriu, în contextul pandemiei de COVID-19. Condiția nu este valabilă în cazul tranzitului., potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

12 iulie:Ungaria a stabilit restricții în ceea ce privește trecerea frontierelor de către cetățenii care vin din zonele de risc. Cetățenii români care merg în Ungaria vor sta în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste COVID negative, efectuate la interval de 48 de ore.

10 Iulie: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, începând din data de 13 iulie 2020, se interzice accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România. Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane,

10 iulie: Și Grecia impune restricții la granițe: se poate intra în țară doar cu test negativ la coronavirus, făcut în ultimele 72 de ore. Măsura intră în vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri, 15 iulie.

9 iulie: Și Olanda a impus noi restricții cetățenilor români, devenind astfel a zecea țară europeană care își ia măsuri de precauție în fața creșterii numărului cazurilor de infecție cu coronavirus din țara noastră. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă „ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” pentru toate persoanele care se deplasează din România în Olanda.

Statele care impun restricții de călătorie românilor
Restricțiile impuse de aceste țări nu sunt unitare, fiecare având specificul propriu, potrivit MAE:
Austria

Începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile. În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, imediat după intrarea în Austria. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

Gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *