ALERTĂ! TONE DE PEŞTE CU VIERMI, IMPORTAT DIN SPANIA, ÎN GALANTARE. DISTRIBUIE SA AFLE TOATA LUMEA!

peste1

Şase loturi de merluciu cu viermi au fost depistate de Direcţia Sanitar-Veterinară, în Ilfov. 3,8 tone de pește stricat au fost retrase de la comercializare.

În urma efectuării examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezenţa larvelor parazitului atât în viscere, cât şi în musculatura dorsală şi cea abdominală.

Conform procedurilor, operatorul a iniţiat procedura de retragere a produsului neconform, sub atenta monitorizare a inspectorilor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană implicată în gestionarea alertei.

VEZI SI: PEŞTE PLIN CU VIERMI, DE VÂNZARE LA SUPERMARKET. Afla aici unde.

Până la această dată, sub supravegherea inspectorilor sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, s-a retras de la comercializare o cantitate de 3.840 de kg (1.578 de kg din loturile de produs cu localizare a parazitului la nivel muscular şi 2.262 de kg din loturile de produs cu localizare viscerală).

VEZI SI: ALERTA: Tiruri întregi cu PRODUSE ALIMENTARE EXPIRATE din alte ţări sunt aduse în România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.