ALERTA. Surpriză uriașă la BNR! CINE îi va lua locul lui Mugur Isărescu (SURSE)


Numele celui care va conduce Banca Națională în următorii ani va constitui o surpriză uriașă pentru publicul larg, susțin, pentru Capital, surse politice și din mediul financiar. Pentru cei care conduc țara și BNR nu va fi, însă, deloc o surpriză, ci rezultatul unui plan bine pus la punct, susțin sursele citate.

Până în vara acestui an, publicul larg va avea în faţă o surpriză uriaşă, la Banca Naţională. Surse politice şi din mediul financiar arată, pentru Capital, că în locul guvernatorului Mugur Isărescu va veni chiar…Mugur Isărescu.

Acesta ar urma să continue încă doi ani pe postul pe care îl ocupă în prezent pentru ca apoi să se retragă şi să fie înlocuit, dar nu cu cineva care să se afle pe multiplele liste aruncate zilele acestea publicului ci cu altcineva, de care toată lumea a uitat, între timp. Amintim că, în urmă cu doar câteva luni, chiar Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat că doreşte ca guvernatorul să îşi prelungească mandatul şi că îl va convinge pe Isărescu să o facă. Actualul mandat al consiliului BNR expiră la începutul verii acestui an. Ca şi la ASF, membri consiliului sunt numiţi în urma unor negocieri politice şi votaţi în Parlament.

Planul ar fi fost agreat inclusiv la nivelul conducerii PSD, iar vehicularea pe piaţă a unor nume ca Darius Vâlcov, Cristian Socol, Lucian Isar , Daniel Dăianu, Florin Cîţu sau o serie de bancheri face parte dintr-o strategie menită să “ia ochii” publicului.

După ce Isărescu termină şi interimatul de doi ani, perioadă maximă prevăzută de lege pentru prelungirea mandatului, în locul său va veni, cel mai probabil, Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, vechi apropiat al PSD şi fost ministru de finanţe.

În joc s-ar mai afla şi Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză şi fidel servant al PSD atunci când e nevoie de diverse ajustări ale datelor macroeconomice. La Ghizdeanu ar fi însă vorba, mai degrabă, de voinţă unilaterală, el având o susţinere destul de mică în acest demers.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu