ALERTĂ Sindicatul Metrou îi pune la punct pe guvernanții care amenință cu PUȘCĂRIA

Unitatea- Sindicatul Liber Metrou (USLM) precizează, referitor la greva de vineri de la Metrorex, că în cazul opririi voluntare a lucrului nu este necesară asigurarea unei treimi din activitate și anunță că a făcut 21 de adrese și 3 pichetări la Ministerul Transporturilor.

Unitatea- Sindicatul Liber Metrou (USLM) a precizat vineri, printr-un comunicat remis presei, că „în cazul opririi voluntare a lucrului nu se aplică prevederile Legii nr. 62 a sindicatelor, deci nu trebuie asigurată o treime din activitate”.

De asemenea, USLM susține că a făcut 21 de adrese către Ministerul Transporturilor și 3 pichete în fața acestuia și în fața Guvernului, „iar aceștia au refuzat orice dialog”.

Bucureştiul este vineri paralizat de greva de la metrou. Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că protestul este ilegal.

„Legea este lege pentru toți. În condițiile în care îți asumi să declanșezi să provoci un protest, fie el și spontan, trebuie să știi că în stare de alertă acest lucru este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă în ceea ce privește transportul public cu metroul, trebuie să știi că ai obligația legală să asiguri minim o treime din transport. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate, iar în consecință vor suporta prevederile legale în vigoare. Înțeleg că există o solicitare Metrorex care a ajuns la noi și am trimis-o de urgență la DIICOT. (…) A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuză pe cei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism”, a declarat ministrul de Interne.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!