GENERAL

ALERTĂ Și România este vizată: Rusia amenință că va ataca, înainte de a intra în Ucraina, convoaiele militare străine

Breaking News Alert

Viceministrul de externe rus a ameninţat sâmbătă Statele Unite, declarând că Rusia ar putea lua la ţintă transporturile de arme către Ucraina, unde armata rusă avansează de două săptămâni, notează France Presse.

“Am avertizat Statele Unite că livrarea de arme pe care o orchestrează din mai multe ţări nu este doar un gest periculos, dar şi un act ce face din convoaiele menţionate ţinte legitime”, a subliniat Serghei Riabkov într-un interviu acordat postului de televiziune Pervâi Kanal, citat de AFP.

El a citat în special sistemele portabile de apărare aeriană şi sistemele de rachete antitanc.

Riabkov a precizat că “garanţiile de securitate” cerute de Rusia Occidentului, inclusiv asigurarea că Ucraina nu va adera niciodată la NATO, nu mai sunt valabile.

“Situaţia s-a schimbat complet. Chestiunea este acum să obţinem implementarea obiectivelor liderilor noştri”, a spus el, făcând referire la “demilitarizarea” Ucrainei cerută de Kremlin.

Dar el a adăugat că “dacă americanii sunt dispuşi să facă acest lucru, putem desigur să reluăm dialogul”, precizând că Moscova este pregătită în special în ceea ce priveşte acordurile Start pentru limitarea arsenalelor nucleare. “Totul depinde de Washington”, a insistat el.

Rusia a pregătit o listă de sancţiuni de represalii împotriva Occidentului, a mai anunţat Riabkov în interviul la primul canal al televiziunii de stat ruse, citat de news.ru.

Moscova a pregătit şi va publica în curând o listă de sancţiuni personale împotriva Occidentului, a spus viceministrul de externe rus. El a subliniat că politicieni, antreprenori şi alte personalităţi vor fi supuse restricţiilor.

“Listele sunt gata, lucrăm la asta”, a declarat Riabkov, subliniind că în elaborarea unui răspuns, Moscova “va da dovadă de calm”. În acelaşi timp, potrivit lui Riabkov, autorităţile ruse au capacitatea de a minimiza daunele din restricţiile introduse.

“Ştiam că de la americani te poţi aştepta la orice truc în orice moment. Ne pregăteam pentru această situaţie la care asistăm acum. Este irelevant pentru operaţiunea specială, nu are legătură cu aceasta”, a mai declarat viceministrul de externe rus.

Este o nouă amenințare la adresa statelor NATO, mai ales a celor de pe flancul estic al Alianței. România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Polonia și statele baltice sunt direct vizate de Rusia.

Sursa: stiripesurse.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.