GENERAL

ALERTA Ședință de urgență a coaliției de guvernare. Se reintroduc restricțiile?! (SURSE)

Breaking News Alert

Potrvit unor surse, autoritățile au în plan să reintroducă unele restricții pentru a evita un val masiv de noi îmbolnăviri. Măsura vine după ce în Europa numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, iar subvarianta BA 2.2 a Omicron este foarte contagioasă.

La nici două săptămâni de la relaxarea totală și ieșirea din starea de alertă, la data de 9 martie, autoritățile se gândesc să reintroducă unele restricții în România. Potrivit unor surse guvernamentale citate de România TV, liderii coaliţiei ar urma să discute despre noile măsuri ce ar urma să fie luate, într-o şedinţă, în zilele următoare.

Tot mai mulți medici spun că restricții au fost ridicate brusc și mult prea devreme având în vedere că subvarianta BA 2.2 a Omicron este foarte contagioasă și ar putea să provoace un nou val de îmbolnăviri.

Îngrijorare la nivel european
Cazurile de coronavirus se înmulţesc rapid în multe țări din Europa după ridicarea restricțiilor. Incidenţa a început să crească din nou, după mai multe săptămâni de scădere, a anuțat vineri, 17 martie, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Potrivt reprezentanților instituției, alerta este maximă în trei țări, Islanda, Irlanda şi Ţările de Jos, dar situația este îngrijorătoare în alte 18 state printre care Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Norvegia şi Portugalia.

Specialiștii de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor estimează că în următoarele săptămâni se va menține o tendinţă de creştere a incidenţei noilor cazuri, dar că situația va rămâne stabilă în privința spitalizărilor şi a numărului de decese.

Austria reintroduce restricții
Austria este prima țară din Uniunea Europeană care a decis să reintroducă restricții anticoronavirus. Ministrul Sănătății, Johannes Rauch a anunțat că masca de protecție de tip FFP2 va deveni din nou obligatorie în spațiile interioare, transmite Mediafax. „Nu îmi place să fac asta“, a fost mesajul lui Johannes Rauch.

El a spus că masca va redeveni obligatorie începând de miercuri, 23 martie, și că pe fondul noilor date, urmează să fie revizuite în scurt timp și regulile cu privire la izolare. Austria a ridicat toate restricţiile în data de 5 martie.

Ministrul Sănătății a recunoscut că ridicarea restricțiilor s-a dovedit a fi prematură. „Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale în următoarele săptămâni. Situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior“, a declarat Johannes Rauch.

Sursa: evz.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.