ALERTA Se schimbă harta Europei! Anunțul venit chiar acum!

În mai bine de trei luni de la declanșarea invaziei, Rusia a reușit să cucerească peste 20% din teritoriul Ucrainei, iar aceste informații sunt confirmate și de cele mai recente imagini din satelit, dar și de un inginer ucrainean.

Vladimir Putin se apropie de victoria mult așteptată. Rusia bifează nenumărate reușite în Ucraina, cea mai recentă dintre ele fiind cucerirea orașului Severodonetsk din estul Ucrainei.

Un oficial britanic a anunțat joi că Rusia a preluat controlul asupra orașului industrial, iar la momentul actual, militarii ucraineni se află doar pe linia fluvială în locurile de trecere între Severodonetsk și orașul vecin Lysychansk, precum și în orașul Lyman.

Odată cu noua cucerire făcută, din 2014 și până în prezent Rusia a reușit practic să cucerească puțin peste 20% din teritoriul Ucrainei. Mai exact, este vorba despre 123.229 de kilometri care au fost ocupați, scrie publicația rusă independentă Meduza.

Informația a fost făcută publică de un inginer ucrianean. Într-o postare pe pagina de Facebook acesta a publicat o hartă cu teritoriul, unde victoriile înregistrate de Rusia sunt destul de clare.

Citiți și:  Petr Akopov: Rusia ar trebui să declanșeze mobilizarea generală

Victoriile Rusiei din 2014 și până în prezent
Pentru a face o comparație, inginerul Bokoci a publicat și hărți ale unor țări europene, în limitele cărora este înconjurat un teritoriu de aproximativ aceeași suprafață. Potrivit imaginilor publicate, suprafața este egală cu aproape jumătate din Germania, aproximativ jumătate din Italia, sau Elveția și Austria împreună.

Deasupra imaginilor, Bokoci a publicat și un mesaj de avertizare pentru Europa, care trebuie să fie conștientă de modul în care Rusia a operat până acum în Ucraina. „Pentru prietenii mei europeni! Țineți cont de această zonă a Ucrainei ocupată de Rusia, când ascultați declarațiile politicienilor voștri, a scris inginerul, iar postarea sa a adunat rapid peste 2.000 de aprecieri, fiind distribuită de peste 9.000 de persoane pe rețelele de socializare.

Pe de altă parte, inginerul nu a precizat dacă hărțile au fost realizate de el, sau care este sursa lor. În general, hărțile teritoriilor ocupate ale Ucrainei sunt publicate de mass-media ucraineană și rusă, de Institutul American pentru Studiul Războiului și de Serviciile de informații militare britanice.

Citiți și:  Putin este terminat! Se răstoarnă soarta războiului

Rusia ar fi cucerit aproape 24% din teritoriul Ucrainei
Pe lângă inginerul ucrainean, și Ministerul Politicii Sociale al Ucrainei a postat o hartă a zonelor care au fost ocupate și unde au loc ostilitățile.

Publicația Meduza a încercat să verifice corectitudinea calculelor, care în realitate ar fi mult mai sumbre. Sursa citată precizează că duprafața teritoriului ucrainean ocupat de Rusia s-a dovedit a fi mai mare. Mai exact, nu ar fi vorba despre 123.229, ci de aproximativ 143.886 de kilometri pătrați, adică aproape 24% din teritoriul Ucrainei.

Menționăm faptul că înainte de declanșarea războiului, la data de 24 februarie, suprafața teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia, reprezenta 7% din întreg teritoriul țării, conform datelor publicate de autoritățile de la Kiev.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.