ALERTA Se pregateste DARAMAREA Guvernului Orban II. Planul in 3 pasi- surse


În PSD a început să se creioneze o tactică tip crescendo pentru demiterea Guvernului liberal.

Primul pas discutat în PSD este înființarea unor comisii parlamentare de anchetă (una denumită informal „Comisia Sparanghelul” și alta cu privire la achizițiile făcute de autorități în perioada stării de urgență). Social-democrații estimează apariția unui val de antipatie populară împotriva guvernanților. Comisiile de anchetă ar urma să funcționeze pe perioada verii, în vacanța parlamentară.

Al doilea pas se referă la apărarea drepturilor categoriile sociale vulnerabile și defavorizate. Social-democrații se așteaptă ca Guvernul să nu mărească punctul de pensie și să nu dubleze alocațiile copiilor conform legii. Unii lideri PSD susțin organizarea de mitinguri la Guvern dar și în principalele orașe. Problema este că în actualul context epidemiologic, astfel de adunări ar putea să fie interzise. O altă strategie discutată în PSD se referă la strângerea de semnături de la pensionari pentru respectarea legislației în sensul creșterii punctului de pensie cu 40%.

Al treilea pas este o înțelegere de principiu cu Pro România și ALDE pentru o listă comună de candidați la alegerile parlamentare astfel încât PSD să-și securizeze o majoritate parlamentară post-moțiune de cenzură.

Susa; stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *