Alertă. Rusia trimite 15 nave de război la Marea Neagră! Vladimir Putin, mutare de ULTIMA ORA

Tensiunile din estul Ucrainei au determinat Rusia să facă o mutare de ultimă oră. Ultima decizie a președintelui rus Vladimir Putin a determinat un înalt oficial al Uniunii Europene să catalogheze acțiunea drept o ”evoluţie extrem de îngrijorătoare”.

Rusia face o mișcare de ultimă oră! Evoluția tensiunilor este extrem de îngrijorătoare
DPA informează că Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre. Decizia vine în urma tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei. Agenția de presă Interfax precizează că cele 15 nave de război au trecut sâmbătă, 17 aprilie, prin Strâmtoarea Kerci din Peninsula Crimeea. Este de menționat că nu s-a anunțat inițial cât vor dura exercițiile. Amintim că Statele Unite ale Americii urmau să trimită două nave militare pentru a susține Ucraina însă plecare acestora a fost anulată după ce președintele american Joe Biden a avut o discuție telefonică cu omologul său, Vladimir Putin.

Citiți și:  Pregatiri de război?! S-a aflat ce ORDIN a dat președintele Statelor Unite ale Americii

Ministerul rus al Apărării a precizat, vineri, că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise pentru o perioadă mai lungă de timp din cauza manevrelor. Totuși, transportul maritim în strâmtoare nu va fi afectat.

Acțiunile Rusiei au fost criticate
În urma acțiunilor din ultima perioadă, Rusia a primit numeroase critici din partea Uniunii Europene, NATO și Ucraina. Un înalt oficial al UE a vorbit despre o “evoluţie extrem de îngrijorătoare”.

Preocuparea internaţională creşte cu privire la escaladarea conflictului în estul Ucrainei din cauza desfăşurării trupelor ruseşti nu departe de frontiera ucraineană.

Între timp, şeful operaţiunilor militare ale Ucrainei, Serghei Naiev, a indicat că nu se aşteaptă la un nou război.

Citiți și:  Occidentul deține un "BUTON NUCLEAR" prin care ar putea prăbuși regimul Putin. Dungaciu explică însă de ce butonul nu va fi apăsat

“Nu vedem nicio pregătire de atac acolo”, a declarat el vineri noapte pentru televiziunea ucraineană. “De fapt, au fost înfiinţate spitale de campanie”. Toate unităţile sunt în tabere, în zone de tragere, a spus el. “În limbaj militar, vorbim despre o demonstraţie de forţă”, a adăugat el.

Între timp, un diplomat ucrainean a fost arestat în oraşul rus Sankt Petersburg. El a obţinut documente clasificate, ceea ce nu este compatibil cu statutul de diplomat, a anunţat serviciul federal de securitate FSB, citat de DPA.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!