ALERTA Rusia, GEST care poate declansa un CONFLICT militar urias

Oficialii ruși continuă să fie agresivi și să arunce amenințări în stânga și-n dreapta. Ultimul care a făcut acest gest a fost Dmitri Rogozin, fost viceprim-ministru care a supravegheat industria de armament a Rusiei. Acesta a acordat recent un interviu în care a abordat o problemă foarte serioasă, pe care Rusia și-o dispută cu Japonia. Vorbim despre disputa teritorială pentru insulele Kurile, care a împiedicat cele două țări să încheie un acord de pace.

Rusia provoacă o altă ţară importantă a lumii
Oficialul Dmitri Rogozin, directorul general al agenţiei spaţiale Roscosmos, a făcut recent declarații care a agitat și mai multe apele într-o dispută pe care Rusia o are de mult timp cu Japonia. Acesta a propus să schimbe numele uneia dintre insulele Kurile, pe care cele două țări și le dispută, în Variag, în onoarea crucişătorului scufundat în 1904 de japonezi și de la care a pornit războiul ruso-japonez de la începutul secolului al XX-lea, transmite Reuters.

Citiți și:  ALERTA Rusia anunța când ar putea folosi "bestia" din arsenalul său nuclear

Directorul general al agenţiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin, a venit cu propunerea ca numele insulelor Kurile să fie redenumite după nave ruseşti şi evenimente din războiul ruso-japonez de la începutul secolului al XX-lea. Disputa teritorială asupra insulelor, despre care Rusia spune că îi aparţin şi pe care Japonia le numeşte „teritoriile sale nordice”, a împiedicat Tokio şi Moscova să ajungă la un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor celui de-al doilea război mondial.

„De ce nu au nume ruseşti aceste insule?”
„Întotdeauna când statele şi-au adăugat teritorii, ei le-au dat nume (…) De ce nu au nume ruseşti aceste insule? Acest lucru ar fi mult mai logic decât denumirile folosite acum pentru aceste insule şi care distrug limba rusă”, a spus Rogozin la postul de radio Sputnik.

Citiți și:  Elon Musk, AMENINTAT? "Dacă mor în circumstanţe misterioase, mi-a părut bine să vă cunosc"

Japonia a îngroșat rândurile aliaţilor săi occidentali pentru a impune sancţiuni economice Rusiei. În urma acestui fapt, Rusia s-a retras din negocierile privind tratatul de pace cu Japonia şi a îngheţat proiectele economice comune legate de insulele Kurile.

Sursa: impact.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.