“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Alertă: Rusia amenință DIRECT cu folosirea armelor nucleare dacă SUA oferă Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune

racheta Stratcom Centre UA Twitter

Un diplomat rus de rang înalt a avertizat vineri Washingtonul împotriva furnizării Ucrainei de arme cu rază lungă de acțiune. Viceministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov a subliniat în acest context că doctrina militară a țării prevede utilizarea armelor nucleare în cazul unei amenințări la adresa existenței statului rus, potrivit Associated Press și ABC News.

„Am avertizat în mod repetat SUA cu privire la consecințele care ar putea urma dacă SUA continuă să inunde Ucraina cu arme”, a spus Ryabkov. „SUA se apropie foarte mult de a deveni parte în conflict”. Vorbind la televiziunea de stat, Riabkov a avertizat că „a mai rămas o marjă foarte îngustă care separă SUA de a deveni parte la conflict”.

El a subliniat că Rusia își va împinge ofensiva în Ucraina până când își va atinge obiectivele. „Rusia este capabilă să-și apere pe deplin interesele, iar obiectivele operațiunii militare speciale vor fi pe deplin atinse”, a spus Riabkov.

El a menționat că doctrina militară a Rusiei prevede că aceasta ar putea folosi arme nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei și a aliaților săi care implică arme de distrugere în masă, sau a unei agresiuni care implică arme convenționale care amenință însăși existența statului rus.

Aprovizionarea cu lansatoarele de rachete multiple HIMARS din SUA a întărit capacitatea de lovitură a armatei ucrainene, care le-a folosit pentru a lovi infrastructura cheie și alte ținte. Sistemele montate pe camioane lansează rachete ghidate de GPS capabile să atingă ținte de până la 80 de kilometri (50 de mile) distanță.

Până acum, autoritățile americane s-au abținut să ofere Ucrainei rachete cu rază mai mare de acțiune pentru lansatoarele HIMARS, care pot atinge ținte de până la 300 de kilometri (186 mile) și care ar putea permite armatei ucrainene să lovească zone adânci în interiorul Rusiei.

„Avertizăm SUA să nu facă măsuri provocatoare, cum ar fi livrările de arme cu rază mai lungă de acțiune”, a spus Riabkov. „Este un drum către nicăieri, plin de consecințe grave, a cărui responsabilitate va reveni în întregime Washingtonului”, a conchis acesta.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.