“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALMILITARSTIRI

ALERTĂ. Rusia a pus rachetele balistice „SATAN II” în stare de luptă

Ruşii susţin că zece astfel de rachete pot distruge toată populaţia SUA

putiiinreacheta

Roscosmos, Agenția Spațială Rusă, a anunţat vineri că rachetele balistice intercontinentale RS-28 Sarmat (Satan 2 în codificarea NATO) au fost plasate în stare de luptă. Racheta Sarmat este capabilă să transporte 10-15 focoase nucleare şi să lovească ţinte aflate la mii de kilometri distanţă, în SUA sau Europa.

Directorul general al Roscosmos, Iuri Borisov, a anunţat vineri că sistemul de rachete strategice intercontinentale Sarmat au fost plasate în stare de luptă, potrivit agenţiei ruse de stat Ria Novosit. În luna iunie, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că rachetele Sarmat vor fi ”în curând” plasate în stare de luptă.

Armata rusă a efectuat în aprilie 2022 un test reuşit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să ”reflecteze”.

După test, pe 22 mai 2022, șeful de atunci al Roscosmos, Dmitri Rogozin, a avertizat că în curând vor fi gata de luptă 50 de noi rachete nucleare intercontinentale Satan II/RS-28 Sarmat/SS-X-30. Primul contract pentru producția de rachete a fost semnat în august 2022. Pe 18 februarie 2023, Rusia a efectuat un nou test al rachetei RS-28. S-a zvonit că acest test nu a avut succes, dar informaţia nu a fost confirmată sau infirmată de guvernul rus.

Racheta RS-28 Sarmat are o greutate de 200 de tone şi poate transporta 15 focoase nucleare pe o distanţă de peste 18.000 de kilometri, având capacitatea de a atinge teritoriul continental al Statelor Unite. Un expert militar rus, Aleksei Leonkov, a calculat acum 3 ani că, pentru distrugerea întregii populaţii a Statelor Unite ale Americii, Rusia ar avea nevoie doar de zece rachete Sarmat.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.