ALERTĂ! România, amenințată de Putin! Rusia a dezvoltat un sistem de armament special pentru a lovi țara noastră

Țara noastră este o țintă explicită pentru Vladimir Putin, rușii creând un sistem de armament special pentru a fi eficient împotriva României. Anunțul vine de la Pavel Felgenhauer, un analist militar rus.

Scutul antirachetă din România rămâne un subiect controversat, care continuă să genereze tensiuni între Rusia şi NATO. Cum a pornit această controversă şi în ce s-a materialziat reacţia lui Vladimir Putin, explică Pavel Felgenhauer, într-un interviu acordat celor de la Radio Europa Liberă.

„Statul Major rusesc spunea încă din anul 2000 că ceea ce se instalează în România nu are nicio legătură cu sistemele antirachetă PRO, că ar fi vorba despre arme de atac pentru a-l omorî pe Putin. Ei spuneau că această bază este construită special pentru a-l omorî pe Putin când acesta se află la baza lui din Soci, că acesta este motivul pentru care sistemul a fost instalat în România. Din punct de vedere militar, obiectiv, argumentul arată destul de ireal, pentru că nu are prea mult sens. La fel ca şi argumentul că acolo pot fi instalate rachete Tomahawk. Rachete nucleare Tomahawk nu mai există, deloc. La începutul anilor 2000 existau, dar acum nu; toate au fost „tăiate” de administraţia Obama, pentru că Obama era un adept principial al dezarmării nucleare complete. Dar faptul că asta nu are nicio legătură cu realitatea nu influenţează în niciun fel afirmaţiile diplomaţilor militari ruşi. Și ei nu doar că susţin aceste teze, dar l-au convins şi pe Putin de faptul că această bază este una ofensivă şi că „noi trebuie să putem să o distrugem înainte ca de acolo să decoleze vreo rachetă”. Și pentru că rachetele Iskander din Crimeea ar putea să ajungă până acolo, dar ar putea şi să nu ajungă, au fost creat acest sistem de rachete Iskander zburătoare.,” a declarat Pavel Felgenhauer.

Întrebat dacă în momentul de faţă România este văzută drept o ameninţare la adresa Rusiei, analistul militar susţine că nu există niciun dubiu în acest sens. Iar o dovadă a faptului că Rusia ne tratează ca pe o ameninţare directă este construirea sistemelor Kinjal, create cu un singur scop şi anume să lovească România:

„Noi avem aceste sisteme Kinjal, aceleaşi rachete Iskander, dar ataşate la avioanele interceptoare MIG-31. Acest sistem a fost elaborat şi instalat special pentru a lovi România, pentru că altfel nu au nicio utilitate,” avertizează Pavel Felgenhauer.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *