RAZBUNAREA lui Dragnea! LOVITURA DURA pentru JUSTITIA din Romania

Răzbunare sau gaura de vreo 13 milioane de lei din bugetul statului? Greu de spus, însă un lucru este cert. Procurorii au primit o lovitură năucitoare din partea Guvernului Dăncilă. Ultima rectificare bugetară s-a lăsat cu o reducere consistentă a bugetului de cheltuieli a acestora, mai exact de 13%.

Asta înseamnă mai puţini bani pentru expertize, traduceri, pentru instrumentarea dosarelor penale, pentru chiria imobilelor în care funcţionează unităţi de parchet etc, a explicat într-un răspuns pentru G4Media.ro Parchetul General.

Guvernul a tăiat 10.000.000 de lei din bugetul procurorilor, adică peste 2 milioane de euro. Este o diminuare dramatică cu aproape 13 la sută din totalul de 77.500.000 de lei, adică peste 16 milioane de euro, bani alocaţi Parchetelor la capitolul “bunuri şi servicii” de la bugetul de stat.

Citiți și:  Adriana Stoicescu, Magistrat: Am scris pentru că îmi iubesc al naibii de mult țara și pentru că știu că sunt mulți cei ca mine

“Prin Legea nr. 2/2018 a bugetului de stat pe anul 2018, în bugetul aprobat Ministerului Public la titlul “Bunuri şi servicii” au fost prevăzute credite bugetare în sumă de 77.500 mii lei. Rectificarea bugetară negativă în sumă de 10.000 mii lei reprezintă 12,91 % din creditele bugetare alocate Ministerului Public pe anul 2018 la titlul “Bunuri şi servicii”, a precizat Parchetul general într-un răspuns pentru G4media.ro

Ce impact va avea diminuarea bugetară. Sunt bani mai puţini pentru expertize, traduceri, onorariile avocaţilor din oficiu, chirii. “Diminuarea fondurilor la “Bunuri şi servicii” va afecta cheltuielile cu instrumentarea dosarelor penale, cheltuielile pentru închirierea de imobile cu destinaţia de sedii pentru funcţionarea unităţilor de parchet şi a structurilor teritoriale ale DIICOT, cheltuielile cu achiziţionarea furniturilor de birou, a materialelor şi prestărilor de servicii cu caracter funcţional, a obiectelor de inventar, cheltuielile cu plata onorariului avocaţilor pentru asistenţa judiciară acordată din oficiu, precum şi cheltuielile curente de funcţionare normală a tuturor unităţilor de parchet din teritoriu (inclusiv DIICOT), cheltuieli care reprezintă angajamente legale de plată”, a arătat Parchetul general pentru G4media.ro.

Citiți și:  Adriana Stoicescu, Magistrat: Am scris pentru că îmi iubesc al naibii de mult țara și pentru că știu că sunt mulți cei ca mine

„Pentru noi este un dezastru total. Avem dosare grele şi acum nu o să mai putem înainte cu ele pentru că nu mai sunt bani. Această diminuare a bugetului ne afectează serios”, a declarat un procuror de la Parchetul General pentru Capital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.