Alerta! Razboiul bate la usa. La un pas de un CONFLICT de proporții

Israel și Iran sunt la un pas de un conflict de proporții. Situația este foarte încordată și e mediată de America.

Tensiunile dintre Israel și Iran au atins cote de avarie. Oficialii de la Ierusalim nu sunt de acord cu revenirea americanilor în acordul nuclear cu Iranul. Și au amenințat chiar cu atacuri militare. În cazul în care președintele Joe Biden aderă la înțelegerea cunoscută sub numele de JCPOA.

Presiune asupra sirienilor
„Israelul trebuie să ştie, şi asta rapid, dacă Washingtonul intenţionează să oprească cursa Iranului către obţinerea bombei nucleare sau ia măsuri pentru a face acest lucru. A declarat o sursă pentru breakingdefense.com.

Sursa respectivă a mai afirmat că serviciile israeliene de informaţii monitorizează îndeaproape instalațiile nucleare ale Iranului. Au fost menţionate şi atacuri aeriene israeliene asupra Siriei. A căror intensitate a crescut în ultimele luni. Și în viitorul apropiat, atacurile asupra sirienilor vor continua, după cum mai precizează sursa citată. Este vorba despre o pregătire pentru un viitor război cu Iranul. „Această presiune va continua şi va creşte, ca pregătire pentru un atac direct asupra ţintelor din Iran.”

Israel se pregătește pentru Iran, atacând Siria
Oficialii israelinei au explicat că atacurile lor asupra Siriei i-au avut ca ținte pe iranieni. Dar vizate au fost milițiile șiite. Un atac recent a lăsat în urmă patru civili morți și trei case distruse.

O amenințare fără ocolișuri a venit din partea lui Tzachi Hanegbi, un ministru israelian din partea partidului Likud. spus că, dacă SUA revine în JCPOA, „Israelul va fi din nou singur împotriva Iranului” şi va ataca programul nuclear al Iranului.

Se pare că iranienii au ca obiectiv construirea unei arme nucleare. Serviciile secrete germane avertizau într-un raport din anul 2016 că Iranul încearcă să achiziționeze componente militare pentru fabricarea bomberi.

Generalul Aviv Kochavi, cel care conduce armata israeliana, a precizat că a instruit armata să pregătească o serie de planuri. Pentru a efectua atacuri asupra Israelului, dacă SUA revine în acordul acordul JCPOA.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *